Vitor Pereira: "Mesut çıkmasaydı ne olurdu?"

İsa Kethüda
21.10.2021 - 22:12 | Son Güncellenme: 21.10.2021 - 23:03

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. hafta maçında Belçika ekibi Royal Antwerp ile 2-2 berabere kaldığı maç sonrası teknik direktör Vitor Pereira konuştu.

Vitor Pereira: "Mesut çıkmasaydı ne olurdu?"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi D Grubu 3. hafta maçında Belçika ekibi Royal Antwerp ile 2-2 berabere kaldığı maç sonrası teknik direktör Vitor Pereira açıklamalarda bulundu.

"İstemediğimiz bir sonuç oldu"

Maçın genel değerlendirmesini yapan Portekizli çalıştırıcı, "İlk yarıda maçın ritmini belirleyemedik, oyunu kontrol edemedik. Çok fazla geçiş oldu. İkinci yarıda daha iyiydik ama genele baktığımızda istemediğimiz bir sonuç oldu. 

"Sonuçtan memnun değilim"

Penaltı kaçırdık, pozisyonlar kaçırdık, sonuca baktığımızda istediğimiz sonucu alamadık. Sonuçtan memnun değilim, düzeltmemiz gereken davranışlar var.

"Mesut topla iyi ama biz topu pek tutamadık"

Mesut bugün gayet iyi futbol sergiledi ama o andan itibaren daha baskılı olmamız gerekiyordu. Mesut topla iyi ama biz topu pek tutamadık, baskıyı arttıracak oyuncular istiyorduk. Mesut çıkmasaydı ne olurdu? Bilemem, futbol bu. Bu takım 3 yıldır Avrupa'da mücadele etmiyor. Tecrübe eksikliği yaşıyoruz. Yeni inşa edilen bir takımız, tecrübe eksikliği yaşamamız gayet normal" dedi. 

Fenerbahçe, Avrupa Ligi'ni kazanabilir mi?

Basın toplantısında açıklamalarına devam eden Pereira, "Bu kulüpte biri 'Fenerbahçe Avrupa Ligi'ni kazanabilir.' diye düşünüyorsa... Ben gerçekçiyim, bu seviyede değiliz. Benim için en önemli şey şu, bu takımda ruh var. Bazen iyi oynadığımız bölümler oluyor, bazen düzeltmemiz gereken şeyler oluyor... Bana kimse şunu diyemez, bu takım koşmadı, bu takım denemedi... Bunu bir kişi bile sorgulayamaz.

"Büyürken hatalar yaparsınız"

Olympiakos son 10 yılda ya Şampiyonlar Ligi ya Avrupa Ligi'nde. Frankfurt, Bundesliga'da ve her hafta bu seviyede maçlar yapıyor. Süper Lig iyi bir lig ama taktiksel anlamda seviyesi Avrupa Ligi ve Şampiyonlar Ligi seviyesinde değil. Büyürken hatalar yaparsınız. Bunları analiz etmemiz gerekiyor.

"Antwerp'in çok iyi oyuncuları var"

Bazen takımların ismine bakarak değerlendirme yapıyoruz. Antwerp'in çok iyi oyuncuları var. Olimpiakos ve Frankfurt'tan son anda gol yediler" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler