Fenerbahçe - Çaykur Rizespor maçı saat kaçta, hangi kanalda? (İlk 11'ler)

05.12.2021 - 11:21 | Son Güncellenme: 05.12.2021 - 18:57

Spor Toto Süper Lig'in 15. hafta maçında Fenerbahçe bugün sahasında Çaykur Rizespor'u konuk edecek. Bu karşılaşma teknik direktörü Vitor Pereira'nın sarı lacivertli kulüpteki geleceğini de belirleyebilir.

Fenerbahçe - Çaykur Rizespor maçı saat kaçta, hangi kanalda? (İlk 11'ler)

Süper Lig'de yeniden çıkışa geçmek isteyen Fenerbahçe, kümede kalma mücadelesi Çaykur Rizespor'u yenerek moral bulmak istiyor. 

Fenerbahçe 14. hafta sonunda 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 4 mağlubiyet 24 puanla 4. sırada yer alırken, Çaykur Rizespor ise haftaya 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 10 yenilgi sonucunda 10 puanla 20. ve son sırada girdi.

Canlı yayın bilgileri

Ülker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak karşılaşma beIN SPORTS'tan naklen yayınlanacak.

Zorbay Küçük 20 ay sonra Fenerbahçe maçında

Fenerbahçe - Çaykur Rizespor karşılaşmasını Zorbay Küçük yönetecek. Küçük'ün yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Kemal Yılmaz yapacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Sarper Barış Saka oldu.

VAR hakemi Atilla Karaoğlan

Ligde bu hafta Kasımpaşa-Beşiktaş ve Trabzonspor-Adana Demirspor maçlarında da VAr hakemi olan Atilla Karaoğlan, Fenerbahçe - Çaykur Rizespor maçının da VAR hakemi oldu. Maçın AVAR hakemi ise Kerem Ersoy.

İlk 11'ler 

Fenerbahçe: Berke, Min Jae, Szalai, Tisserand, Crespo, Gustavo, Ferdi, Osayi-Samuel, Rossi, Mesut Özil, Berisha

 

Çaykur Rizespor: Gökhan, Fabricio, Selim Ay, Holmen, Cemali, Djokovic, Erik Sabo, Boyd, Boldrin, Aminu, Pohjanpalo

Fenerbahçe'de 5 eksik

Sarı-lacivertli ekipte 5 futbolcu, çeşitli nedenlerle Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giyemeyecek.

Tedavilerine devam edilen Altay Bayındır ile Enner Valencia, takımdaki yerlerini alamayacak. Son oynanan Göztepe maçında bu sezon ligdeki 4. sarı kartını görerek cezalı duruma düşen Miha Zajc da mücadelede görev yapamayacak.

Göztepe müsabakasında ikinci sarı karttan kırmızı kart gören Filip Novak ile aynı karşılaşmada rakip takım oyuncusuna yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 2 maç men cezası alan İrfan Can Kahveci de sahada olamayacak.

Mendes yok, Gökhan ve Bolasie belirsiz

 Rize ekibinde, ameliyat olan Ronaldo Mendes kadroda yer alamayacak. Hafta boyunca takımla çalışan Gökhan Gönül'ün ise ağrılarının devam etmesi nedeniyle kadroda yer alması beklenmiyor. Geçtiğimiz hafta Yukatel Kayserispor maçı öncesi kampa katılmayan ve takım arkadaşlarından özür diledikten sonra takımla birlikte antrenmanlara başlayan Yannick Bolasie hakkında kararı ise teknik direktör Hamza Hamzaoğlu verecek.

Vitor Pereira'nın kader maçı olabilir

Fenerbahçe ligde ve Avrupa'da alınan kötü sonuçlar nedeniyle geleceği tartışılan teknik direktör Vitor Pereira'nın Çaykur Rizespor karşılaşması kaderini belirleyebilir.

Rizespor karşısında yaşanacak bir puan kaybı Portekizli teknik adamın sarı lacivertli kulüple yollarının ayrılmasına neden olabilir.

Son 6 maçın birini kazandı

Fenerbahçe, Süper Lig'de oynadığı son 6 karşılaşmada tek galibiyet alabildi.

Bu süreçte Galatasaray'a üstünlük kuran sarı-lacivertliler, Trabzonspor, Aytemiz Alanyaspor ve İttifak Holding Konyaspor'a mağlup oldu. Fenerbahçe, Yukatel Kayserispor ve Göztepe ile de berabere kaldı.

Söz konusu maçlarda 8 kez fileleri havalandıran sarı-lacivertliler, kalesinde ise 11 gole engel olamadı.

İstanbul'daki maçlar

Fenerbahçe, Süper Lig'de Çaykur Rizespor'u 20 kez konuk etti. Sarı-lacivertli takım, bu müsabakalarda 15 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi yaşadı. Söz konusu maçlarda 41 gol kaydeden Fenerbahçe, kalesinde ise 16 gol gördü.

Bir maç tekrar edildi

Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor arasında 2003-2004 sezonunda İstanbul'da oynanan müsabakada, ender görülen bir durum yaşandı.

Kadıköy'de 8 Kasım 2003'te yapılan ve 1-1 sonuçlanan maçta hakem Ali Aydın, 86. dakikada ikinci sarı kartı gösterdiği Çaykur Rizesporlu futbolcu Gustavo Anders Victoria Rave'ye kırmızı kartı çıkartmayınca, oluşan kural hatası nedeniyle karşılaşmanın tekrarına karar verildi. 18 Ocak 2004'te yapılan tekrar maçını Fenerbahçe 4-1 kazandı.

Farklı galibiyetler

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor karşısında en farklı skorlu galibiyetini 1986-1987 sezonunda İstanbul'da 6-0'la aldı. Sarı-lacivertliler ayrıca, 103 golle şampiyon olduğu 1988-1989 sezonunda Çaykur Rizespor'u deplasmanda 5-0 yendi.

Çaykur Rizespor ise 2018-2019 sezonunun ilk yarısında evindeki maçı 3-0 kazanarak, rakibi karşısında en farklı skorlu galibiyetini elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler