"Vodafone, Beşiktaş'ın formasını bırakmasın"

29.05.2020 - 15:50 | Son Güncellenme: 29.05.2020 - 15:54

Beşiktaş'ın eski yöneticilerinden Hakan Aksoy, siyah-beyazlıların gündemini değerlendirdi ve sponsorlar konusunda açıklamalar yaptı. Aksoy, siyah-beyazlı kulübe bu süreçte ödeme yapmaya yanaşmayan sponsorların açıklanması gerektiğini savundu. Ayrıca Aksoy, Beşiktaş için kurtuluş formülünün öz kaynak düzeninde olduğunun altını çizdi.

"Vodafone, Beşiktaş'ın formasını bırakmasın"

Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Hakan Aksoy, siyah-beyazlıların gündemini değerlendirdi. Sponsorlar Beşiktaş’tan elini çekiyor mu? Koronavirüs sebebiyle yaşanacak mali sıkıntılar nasıl giderilecek? Beşiktaş, çok konuşulan öz kaynak düzenine geri dönecek mi? Tüm bu sorulara Hakan Aksoy yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Hakan Aksoy’un açıklamaları şu şekilde:

Hakan Aksoy: ”Camianın etkin isimleri taşın altına elini koymalı”

Kulübün eski başkanı Serdar Bilgili’nin, ‘Vodafone sorun çıkarırsa, Ahmet Nur Çebi’nin yerinde olsam Rahmi Koç’a gider yardım isterim’ şeklindeki ifadesini değerlendiren Aksoy, camianın etkin isimlerinin taşın altına elini koyması gerektiğini ifade etti.

“Hedef göstermek kolay”

Aksoy, ”Beşiktaş yönetimi bu süreçte ne yapacağını bilir. Bu camiadaki etkin isimlerin nasıl katkıda bulunacağı, taşın altına elini ne kadar sokacağı önemli. Eski başkan Serdar Bilgili, sponsorlar konusunda adres gösterdi. ‘Beşiktaş ne yapmalı?’ diye sorulmamalı. ‘Siz ne yapacaksınız?’ diye sorulmalı. Hedef göstermek kolay” diye konuştu.

“Sponsorluk konusunda fırsatçılık yapanlara karşı olurum”

Beşiktaş’a ödeme yapmaya yanaşmayan sponsorların bilinmesi gerektiğini belirten Aksoy, “3 aydır Türkiye’de futbol oynanmıyor. Ancak; biz aynı ücreti ödemeye devam ediyoruz. Beşiktaş’ta sponsorluk konusunda neler olduğunu anlatan resmi bir açıklama gerekiyor. Kim ne yapıyor, yapmıyor? Bunu tüm Beşiktaşlıların bilmesi gerek. Gelirleri aksatanların kim olduğunu resmi ağızdan duymalıyız. Sponsorluk konusunda fırsatçılık yapılmamalı. Böyle bir duruş sergileyenlere karşı olurum” görüşünü savundu.

"Rahmi Koç tek başına Beşiktaş’ı kurtaramaz”

Beşiktaş’ın eski yöneticisi, sadece bir kişinin kulübü darboğazdan çıkaramayacağının altını çizerken,     ”Beşiktaş’ın bir yardım kampanyası var. Önemli projeler de söz konusu. Bizler de yönetime bazı şeyleri iletiyoruz. Bir başkan hedef koyduğunda kimlerin ne yapacağını görmeliyiz. Beşiktaş’ta nasıl bir kampanya yapılacak? Bizler elimizden gelen yardımı yapacağız. Ciddi bir borç var. Bireyler hedef gösterilmemeli. ‘Rahmi Koç’a gidilsin’ deniyor ama bir kişi Beşiktaş’ı kurtarmayacak. El birliğiyle ne yapılacağının açıklanması lazım” ifadelerini kullandı.

“Sergen Yalçın’a öz kaynak düzeni konusunda inanıyorum”

Önceki yıllarda olduğu gibi kurtuluşun öz kaynak düzenine dönmek olduğunu belirten Beşiktaşlı eski yönetici, ”Öz kaynak düzenine inanıyorum. Bugün Beşiktaş’ın teknik direktörü Sergen Yalçın’ın da nereden geldiği bellidir. Uç bir dünya oluştu. Anormal bir futbol endüstrisi var. Daha düzenli olabilmek için öz kaynak düzenine mutlaka dönülmeli. Beşiktaş’ı batırmak mı, yaşatmak mı? Herkes ayağını yorganına göre uzatmak zorunda. Sergen Yalçın’ın da genç oyuncuları takıma monte etme ve öz kaynak konusunda başarılı olacağına inanıyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler