Voleybol dünyası Ebrar Karakurt’u konuşuyor: Durdurulamaz!

Cüneyt Muharremoğlu
06.10.2022 - 15:13 | Son Güncellenme: 06.10.2022 - 15:22

Filenin Sultanları, Dünya Şampiyonası’nda Kanada’yı 3-0 yenerek çeyrek finale yükselmeyi garantilerken Ebrar Karakurt performansıyla dünya gündemine girdi.

Voleybol dünyası Ebrar Karakurt’u konuşuyor: Durdurulamaz!

AJANSSPOR HABER

Tayland’a 3-2 yenilerek Dünya Şampiyonası’na kötü bir başlangıç yapan Türkiye Kadın Milli Voleybol takımı bu maçtan sonra çıktığı 6 maçı kazanmayı başardı. Son 8 takım arasına girmeyi garantileyen Filenin Sultanları’nda en skorer isimse İtalya’da takımı Igor Gorgonzola Novara’da oynayan Ebrar Karakurt oldu.

Ebrar Karakurt’un Kanada maçı performansı

Türkiye’nin Kanada’yı 3-0 yendiği karşılaşmada 1.96 metre boyundaki pasör çarprazı özellikle ikinci setteki performansıyla uzun süre unutulmayacak bir maç yaşanmasına neden oldu. Türkiye 23-19 gerideyken servis atmaya gelen 22 yaşındaki Ebrar, arka arkaya bulduğu sayılarla Kanada’yı pes ettirdi. Aldığı molalar işe yaramayan Kanada ikinci setten 26-24 yenik ayrıldı.  Ebrar Karakurt, kazandırdığı 26 sayıyla maçın yıldızı oldu.

İlgini Çekebilir
Filenin Sultanları Filenin Panzerleri'ni devirdi
Habere Git

Dünya Ebrar Karakurt’u konuşuyor: Türkiye intikam aldı

Türkiye’nin 3-0 kazandığı kaçın ardından Ebrar Karakurt dünya voleybol gündemine girdi. Filenin Sultanları ve Ebrar Karakurt hakkında yapılan bazı yorumlar şöyle…

CBC Sports: Kanada süpürüldü. Ebrar Karakurt’u durduramadılar. Türkiye, 3 ay önce Kanada'ya 3-1 yenildiği maçın intikamını aldı. Haziran ayındaki maçta da EBrar Karakurt 22 sayıyla en iyi oyuncular arasındaydı ve performansını devam ettirdi. 

Webvolei: Belirleyici olan 2. sette Ebrar Karakurt’un performansı öne çıktı.  22 yaşındaki voleybolcu Türkiye'yi bir zafere daha götürdü.

“Evrar Karakurt’un geniş yelpazesi…”

Il Tempio dello Sport:  Ebrar Karakurt ile Kiera van Ryk’ın düelloya girdiği bir maçtı. Ebrar Karakurt'un 26 sayılık performansı Kanada’nın moralini bozdu. Giovanni Guidetti'nin takımı ciddi anlamda korktu ama maçı çevirmeyi başardı. 

B92: Ebrar Karakurt’un üstün performansı galibi belirledi. Türkiye ve Karakurt için önemli bir zafer daha oldu.

Przeclaw-news: Ebrar Karakurt'un smaç, plase, servi ve bloktan oluşan geniş yelpazesiyle Türkiye, Kanada'yı hezimete uğrattı.

İlgini Çekebilir
Ebrar Karakurt taraftarla tartıştı: Ne diyorsun lan sen!
Habere Git

Filenin Sultanları ABD ile ne zaman oynayacak?

Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Dünya Şampiyonası ikinci tur F Grubu'ndaki üçüncü maçında yarın ABD ile karşılaşacak. Polonya'nın Lodz kentindeki Atlas Arena'da oynanacak maç, TSİ 18.30'da başlayacak. Milli takım, grup mücadelesini 8 Ekim cumartesi günü TSİ 18.30'da oynayacağı Sırbistan karşılaşmasıyla tamamlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler