Son dakika: CEV Kupası'nda, Eczacıbaşı finale yükseldi

Orhan Gülek
01.03.2022 - 19:05 | Son Güncellenme: 01.03.2022 - 20:05

Son dakika: Temsilcimiz Eczacıbaşı Dynavit Alba Blaj karşısında rövanş maçında 2-0 öne geçerek CEV Kupası'nda finale yükseldi. İşte tüm detaylar......

Son dakika: CEV Kupası'nda, Eczacıbaşı finale yükseldi

AJANSSPOR - HABER

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Kupası yarı finalinde 3-0'ın rövanşında sahasında mücadele ettiği CSM Volei Alba Blaj karşısında setlerde 2-0 öne geçerek finale kalmayı garantiledi.

Eczacıbaşı, CEV Kupası'nı 2018 yılında kazanmıştı

CEV Kupası yarı final ikinci maçında Eczacıbaşı Dynavit, CSM Volei Alba Blaj'ı ağırladı. İlk maçta deplasmanda 3-0'lık skor ile galip gelen turuncu-beyazlılar, sahasında da rakibini 3-0’la geçerek finale kaldı.Temsilcimizin finaldeki rakibi Stuttgart-Mladost eşleşmesinin galibi olacak. Eczacıbaşı, CEV Kupası'nı 2018 yılında kazanmıştı.

 

İlgini Çekebilir
Şampiyonlar Ligi'nde VakıfBank ve Fenerbahçe'nin rakipleri belli oldu!
Habere Git
  • Salon: Eczacıbaşı
  • Hakemler: Piotr Krol (Polonya), Ramazan Çevik (Türkiye)
  • Eczacıbaşı Dynavit: Ognjenovic, Saliha Şahin, Beyza Arıcı, Boskovic, Adams, Heyrman (Simge Aköz, Fatma Şekerci
  • CSM Volei Alba Blaj: Russu, Strantzali, Ninkovic, Mirkovic, Dimitrova, Kocic (Ivkovic, Axinte, Artin, Roman, Ispas
  • Setler: 25-15, 25-18, 25-19
  • Süre: 19’, 22’, 25 (66 dakika)

 Müsabaka sonrasında Eczacıbaşı'nın tecrübeli voleybolcusu Simge Aköz, basın mensuplarına konuştu.

 

Simge Aköz: “Çok mutluyuz”

 

Finale kaldıkları için çok mutlu olduklarını belirten Simge, “2018’de aldığımız kupayı tekrar evimize getirmek için çok büyük bir adım attık bugün yarı finalde. Önümüzdeki günlerde final maçlarında da elimizden gelen bütün mücadeleyi ortaya koyacağız. Tek amacımız kupayı eve getirmek. İki seti almamız yetiyordu aslında. Üçüncü sette genç arkadaşlarımızla çok güzel bir mücadele ortaya koyduk. Onlar da ellerinden gelen bütün özveriyi gösterdiler. Gurur duyuyorum herkesle. Güzel bir başarıya imza atıyoruz, çok güzel bir takım olduk.” cümlelerine yer verdi.

Müsabaka sonrasında Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş ise iyi mücadele oynadıklarını dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

 

Eczacıbaşı Dynavit Başantrenörü Ferhat Akbaş: “Genç jenerasyonun başarıyla gelmesi çok önemli”

 

"Bu yoğun fikstürde böyle net galibiyet almak bizim için çok önemli. Son 1 haftada 3 maç yaptık, 2’si deplasmandı. Şimdi Avrupa finalindeyiz. Rakiplerle ilgili çalışmalara devam edeceğiz. Ligde de bütün kulvarlarda ilerliyoruz. İyi bir pozisyondayız. Umarım takım daha da iyi oynayarak bütün kupaları alabilir. Sporda en önemli şey denge sağlamak. Tabii ki genç jenerasyon geliyor ama başarıyla gelmesi lazım. Biz de bunun için çok çaba sarf ediyoruz, oyuncularımız çok çaba sarf ediyor. Bu yoğun tempoda hem gelişim göstermek hem iyi top oynamak hem de kazanmak çok önemli bir detay. Biz de bunun için bütün çalışmamızı yoğun şekilde devam ettiriyoruz. Umarım kupalar da gelmeye başlayacak” 

Senin için hazırladığımız haberler