Volkan Ballı: 'Galatasaray usta ayaklara sahip ama Başakşehir daha kompakt oynuyor'

13.04.2018 - 13:23 | Son Güncellenme: 13.04.2018 - 13:23

Volkan Ballı: 'Galatasaray usta ayaklara sahip ama Başakşehir daha kompakt oynuyor'

Radyospor programcısı Volkan Ballı, Dürüst Oyun programında Süper Lig'deki şampiyonluk mücadelesi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Avantaj kayboldu

Galatasaray'ın beklenmeyen mağlubiyeti ile hesaplar biraz karıştı. Galatasaray'ın kazanacağını bekliyordu kamuoyu. Elindeki avantajı kaybetti. Tüm maçlarını kazandığı takdirde şampiyon olabilir.

Mücadele yoğun geçiyor

Fenerbahçe'nin bile şampiyonluk şansı yükseldi. Bu hafta dananın kuyruğu kopacak. Bu hesapları yapmak bir kaç hafta öncesinden çok kolay.
Şampiyonluk adayının maçlarını yazar şampiyon hakkında yorum yapardık. Ama bu sene şampiyonluk mücadelesinin yoğun geçmesi buna imkan vermiyor. Bu akşam Beşiktaş Akhisar'la oynuyor. Beşiktaş kaybederse çok büyük bir yara alır. Galatasaray maçında beraberliği bile sürpriz bekliyordum.

Hakem hataları bize özgü değil

Burda haksızlık yapılan kimse rakibiniz de olsa bunu dile getirmelisiniz. Öküzün altında buzağı aramamalıyız. Hakemlerin hata yaptığı gerçek. Real Madrid Juventus maçındaki penaltıya bakın. Hatalar sadece burada değil dünyada da oluyor. Ama bu sene bizim hakem hataları lige damga vurdu.

 

İçerde başka oynuyorlar

Son haftalara gelindiğinde şampiyonluğa oynayan takımların maçlarını kazanacağını düşünürüz. Galatasaray saha ve seyirci bakımından avantajlı olsa da kadro derinliği açısından da dezavantajlı bir takım. Başakşehir'de Adebayor müthiş performans gösteriyor. Bu maçta Galatasaray'ın işi çok zor. Müthiş coşkulu oynuyorlar içerde. Ama deplasmanda da bir o kadar hayal kırıklığı yaşatıyorlar.
Hemen ardından Beşiktaş'la oynayacak. Bu iki maç şampiyonluk düğümünü iyice çözecek.

Fenerbahçe kazanır

Sivasspor ağır yenilgiler aldıktan sonra büyük takımlara farklı bir konsantrasyonla oynadı. Fenerbahçe'nin Sivasspor karşısında işi oldukça zor. Sivasspor gol pozisyonuna giremediği maçlarda büyük takımları yendi. Fenerbahçe'nin avantajı bu. Fenerbahçe Malatya, Kayseri maçlarını kazandı. Aykut Kocaman zorluk derecesi yüksek olan maçları kazanmayı biliyor. Takım iyi çalışıyor. İnşallah bu maçı alır ve taraftarını güldürür.

Valbuena konusunda Aykut hocanın bildiği vardır

Bireysel oyuncu hataları bu sene çok fazlaydı. Bu sebeple kaybedilen çok maç var. Oyuncu kalitesi düştüğü zaman işler değişiyor. Alex'ten sonra duran top kullanan oyuncu sıkıntısı yaşandı. Ama yedek kulübesinde Valbuena oturuyor. Valbuena maça girdiği zaman sorun çözüyor. Teknik direktörler oyuncunun hafta içindeki durumuna göre karar veriyorlar. Hocanın bir bildiği var diye düşünüyorum.

Taraftarı arkasına alıyorlar

Galatasaray güçlü ayaklara sahip bir takım. Ama Galatasaray şu an çok iyi bir takım değil. Mesela fernando gibi Gomis gibi çok usta ayakları var. Buna rağmen takım oyunu anlamında Başakşehir'in gerisinde görüyorum. Başakşehir çok kompakt oynayan br takım. İşleri gerçekten çok zor. Bu maçta Galatasaray'ı önde görmemizin sebebi taraftarı arkasına alması. Galatasaray içerde çok farklı oynuyor.

 

Senin için hazırladığımız haberler