Volkan Ballı'dan Alex ve derbi hakkında flaş sözler!

16.03.2018 - 13:57 | Son Güncellenme: 16.03.2018 - 13:57

Volkan Ballı'dan Alex ve derbi hakkında flaş sözler!

Radyospor programcısı Volkan Ballı, Dürüst oyun programında Mert Elam'ın sorularını yanıtladı.

Volkan Ballı, Alex ve Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

 

Derbi için nefesler tutuldu

Bayram haftası bu hafta. Futbolun haftası. Yüzyılı aşkındır Türkiye'nin en önemli derbisi. Tüm futbolseverler bu maça odaklandı. Bu haftanın içinde yaşadığımız için mutluyuz. İnşallah futbol zevkinin öne çıktığı olaysız bir maç olur.

Alex çok karakterli bir insan

Alex bir kitap yazdı. Uzun zaman geçti . Buraya gelmesi gerekiyordu imzalanması için. Kitabın içinde Aziz Yıldırım'a ve kulüpte katkısı olan kişilere söz hakkı vermek istedi ancak bunu kabul etmediler. Lefter abimizden sonra heykeli dikilen efsane bir oyuncumuz var o da Alex. Benimde yıllarca beraber çalıştığım ve çalıştığım süre içerisinde takdir ettiğim bir insan. Alex her zaman dürüst oldu. Görev yaparken bize destek oldu. Karakterli oyuncularla çalıştığım için çok mutluyum.

Samet ile kardeş gibiler

Alex ile çok anılarımız oldu. Dostluklar devam etti. Kadıköyde bir otele yerleşti. Samet de hep yanındaydı. Sameti de göreve ben almıştım. İlk etapta Brezilyalı oyuncu fazla oyuncu olduğu için Portekizce bilen birine ihtiyacım oldu. 15 sene öncesine gittiğimiz zaman Portekizce bilen insan çok az. Samet bana gelmişti. Geldiği zaman elleri titriyordu. Samet, Alex ile çok iyi bir dostluk kurdu. Tercümanlar sizin eliniz kolunuz oluyor. Alex ile kardeş gibi oldular.

O bizim efsanemiz

Öyle bir hava oluyor ki bu çocuk bize yıllarca emek vermiş birçok kişinin maşasını kurtamış bir insan. Bu çocuk bizdeyken Avrupadaki en büyük başarımızı yakaladık. Türkiye'de rekorlar kırdı. Bunu Fenerbahçe için yaptı. Böyle bir değeri bizim bağrımıza basmamız lazım. Milyonlarca taraftar Alex'i bağrına basar. Bir şekilde maça gidecektir. Biz de bunun için elimizden geleni yaparız. O bizim dostumuz, efsanemiz, büyük kaptanımız...

Hakeden hakettiği değeri görür


Önemli olan futbolcuların gidiş şekilleri. Taraftarın heykelini yaptırdığı bir futbolcuyu gönderme şekliniz böyle olmamalı. Kulübün değerleriyle kimsenin oynamaması gerekir. Haketmeyen futbolcular katbolup gitmişlerdir. Ne zararını gördünüz Alex'in ? Gelecektir, bir gün Alex'ten daha iyisi gelecektir. Umarım Alex'e yaptığımız muameleyi ona yapmayız.

Aziz başkanın kendini sorgulaması gerek

Aziz başkana küfür edilmesine karşıyım. Son dönemdeki tarzıyla yıllardır yaptıklarını yıkan bir konumda. Şimdi kendisinin ağzından duyuyoruz. Bana küfür ediyorlar diyor. Bizde buna karşıyız. Ama o makamdaki insanın biraz daha davranışlarına dikkat etmesi lazım.

Galatasaray'da bu atmosferi yaşamayan futbolcular var

Görev yaptığım dönemde bu şansı bende yakaladım. Kendi sahamızda kaybetmedik. Psikolojik üstünlük de getiriyor. Galatasaray'ın çoğu futbolcusu bu atmosferi yaşamadı. Galatasaraylı bazı arkadaşlarımızla sohbet ediyoruz. Biz Kadıköy'de 1-0 yenik olarak başlıyoruz diyor. Gayet normal bir durum.

Fenerbahçe büyük maçları farklı oynuyor

Galatasaray'ın en iyi olduğu dönemlerde bile biz kötüydük. Lincoln'ün attığı golle geriye düştük. Ama maçı 4-1 biz kazandık. Fenerbahçe'nin büyük maçları iyi oynadığını biliyoruz. Orta seviyedeki takımlara göstermediği performansı büyük takımlara gösteriyor. Kendi sahasında oynuyor. Fenerbahçe daha avantajlı konumda.

Her maçın hikayesi farklı

İstatistikler neticeleri belirlemiyor. Bizi sadece bilgilendiriyor. Her zaman söylüyoruz. Her maçın hikayesi farklı.  Bazen hakem hatası, bazen futbolcunun bir hatası maçın kaderini direkt olarak etkiliyor.

Galatasaray, Mariano'nun yokluğunu hisseder

Galatasaray savunmada sıkıntı yaşıyor. Hücumları çok iyi. Ndiaye'nin gidişi orta sahalarında güç kaybına neden oldu. Galatasaray'ın en ihtiyaç duyduğu isimlerden biri şuan cezalı. O da Mariano. Linnes'e görev düşecek. Bunlar büyük takımlar. Eksikliklerini bir şekilde doldururlar.

Valbuena iyi niyetli ama yetmiyor

Ben çok fazla değişiklik olacağını düşünmüyorum. İki büyük teknik adamın karşılaşması olacak. Aykut hocanın analizlerini çok beğeniyorum. Fenerbahçe yarın yenerse Aykut hocanın bu özelliğinin çok katkı vereceğini düşünüyorum. Aykut hocanın ilk felsefesi geriyi sağlam tutup gol yememek. Uzun zamandan beri Josef-Topal ikilisini oynatıyor. Aykut hocanın takım üzerinde çok değişiklik yapacağını düşünmüyorum. Valbuena'nın çok iyi niyetli oldğunu düşünüyorum. Elinden gelen gayreti gösteriyor. Ama bazen yaptığı top kayıpları takımı zor durumu sokabiliyor.

Akhisar maçı kazaydı

Taraftar oynanan futboldan memnun değil. Hiçbir zaman Akhisar maçı ölçüt olamaz. Fenerbahçe büyük maçları çok farklı oynuyor.

Keşke Alex'e plaket verilse

Keşke Alex'e plaket verilse taraftar daha da ateşlense. Bunun maça olumlu anlamda çok etki edeceğine eminim.

Appiah'ın golü başkaydı

Kupa maçında Ribery'nin çok iyi oynadığı maçtı. O maç beni çok korkutan bir maç olmuştu. En çok sevindiren maç Appiah'ın golüyle başlayan 5-0 yendiğimiz maçtı. Anelka'nın attığı gol muhtemşemdi. Görev yaptığım süre içerisinde en güzel futbolu oynadığımız maçtı. Ama o sezon şampiyon olamamıştık. İnşallah sorunsuz bir maç olur. Galatasaray taraftarı da gelecek. Herkes bunun bir oyun olduğunu unutmasın. Bu maçın özelliğini kaybedecek şeyler yapmayalım. Takım müthiş baskı kuracaktır. Rakibine oraya cehennem edecektir. Kazananın da kaybedenin de takdir edildiği bir maç olsun.

Senin için hazırladığımız haberler