Volkan Ballı'dan Fenerbahçe'nin seçim sürecine dair flaş açıklama!

09.03.2018 - 14:11 | Son Güncellenme: 09.03.2018 - 14:11

Volkan Ballı'dan Fenerbahçe'nin seçim sürecine dair flaş açıklama!

Volkan Ballı, Radyospor'da yayınlanan Dürüst Oyun programında Mert Elam'ın sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe'deki seçim sürecini değerlendiren Ballı, başkan Aziz Yıldırım hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'nin 25. haftada karşılaşacağı Evkur Yeni Malatyaspor maçı öncesi, karşılaşmanın önemine değindi.

İşte detaylar...

Akhisar maçı büyük bir kazaydı

Son 4 hafta İstanbul'dan çıkmayacak Fenerbahçe. Fikstür açısından bakınca avantajlı gözüküyor. Galatasaray'ın puan kayıpları olacaktı. Fikstür avantajı, şampiyonluk yolunda avantaj katıyordu. Akhisar'a karşı beraberlik bile beklemiyordum benim için şok oldu. Beşiktaş bu ligin en iyi takımlarından. Yenilirsiniz o kadar sorun değil. Ama içerideki kritik maçlarınızı kesinlikle kazanmanız lazım.

Takımın idaresinde sıkıntılar var

Çok inişli çıkışlı maçlar oynadı. Fenerbahçe sadece saha içi değil saha dışı sorunlar da yaşadığını düşünüyorum. Sevk ve idare konusunda büyük bir sıkıntı var. Örneğin Van Persie ve Ozan örneği.

Bütün yük Aykut hocanın omuzlarında

Ben Aykut hocanın yalnız bırakıldığını düşünüyorum. Oyun taktiği ve değişiklik açısında eleştirebilirim. O onun tercihidir. Ama sevk ve idare kousunda hocanın yalnız bırakılması tamamen hatadır. Psikolojik açıdan da iyi olmadğını görüyoruz. Bir branşın futbol aklı tarafından yönetilmesi lazım. 3-4 kişilik bir icra komitesi gerekli. Hoca da kendi takımına bakacak. Ama her şey Aykut hocaya bırakılıyor. Belli ki bir ekip var. Ama ekip işini iyi yapmıyor.

Taraftarı stada çekmeniz lazım

Sıkıntılar var. Sadece Aykut hocayla alakalı değil. Bu problemi çözecek olan Fenerbahçe yönetimi. Bu işleri çözemeyecek adamları konuşmaya gerek yok. Takım puan derdinde, yönetim de önündeki seçim derdinde. Fenerbahçe 2-0 geri düşüyor. Az bir taraftar kitlesi var, takımı ileri itmeye çalışıyor. Taraftar maça gelmiyor. Son zamanlarda da Mahmut Uslu'nun taraftarlarla girdiği diyaloglar taraftarı da kötü etkiledi.

Ali Koç büyük bir şans

Ali Koç'u Fenerbahçe'nin geleceği için bir şans olarak görüyorum. O yüzden de desteklemeye devam edeceğim.
Keşke Aziz Yıldırım seçimden önce başkanlığı Ali Koç'a devretse. Hala olma şansı var. Fenerbahçe'nin değişime, yanmaya dostluğa ve sevgiye ihtiyacı var. Bunlar olmazsa kesinlikle başarı gelmez.

Gelecek nesile iyi bir Fenerbahçe bırakılsın

Herhangi bir hedefim yok. Her zaman gelecekte iyi olsun. Bizden sonraki nesile iyi bir Fenerbahçe'nin bırakılmasını istiyorum. Gelecek başkana hepimizin yardımcı olması gerekir. Ali Koç iyi yönetebilir mi bilmiyorum. Kurumsallığa önem veren bir insan. Fenerbahçe'ye önemli sponsorluklar bulacağına eminim. 

Tasarrruf iyidir

Bence Beşiktaş'ın yaptığı gibi feda yapılması gerekir. Tasarruf her zaman iyidir. 100 milyon dolarım olsa 50 milyonunu veririm. Kulüp için ben işimi gücümü kaybettim. Yöneticilerin çoğu cebinden para koyuyor. Şimdiler de ise finansal fairplay buna müsaade etmiyor. Yani Ali Koç gelip cebinden 200 milyon euro koyamaz kulübe. Sponsorluklarla ya da başka gelirlerle kulübe katkıda bulunmanız gerekiyor.

Tamam mı, devam mı ?

Fenerbahçe'nin kendi sahasında kaybedeceğini düşünmüyorum. O maçın sonucu ne olursa olsun Aykut hocanın sezon sonuna kadar kalacağını düşünüyorum. Bu hafta Malatya maçında beraberlik bile alırsan şampiyonluk yarışından kopabilirsin. 6 puan geriye düşünce şans gerçekten azaldı. Malatya bu sene kendi sahasında bir çok takımı yendi. Takımlarının başında Erol Bulut var. Başarılar diliyorum. Fenerbahçe'nin tamam ya da devam maçı olacak. Malatya maçında kaybedilecek puan Fenerbahçe'yi dışarda bırakır. Puan kayıpları olacaktır. Ama fark açıldığı için şansı azaldı halen şansı var. Beşiktaş, lige konsantre olursa yine şampiyonluğun en büyük adayı olacağını düşünüyorum. Başakşehir bizde hayal kırıklığı yarattı. Berabere kalacağını kesinlikle düşünmüyorum. Çok derin bir kadroya sahipler. Alanyaspor'u rahat geçeceklerini düşünüyorum. Güzel bir maç olacak.

Lens'in kendini bulması lazım


Quaresma'nın takımını yalnız bırakması olacak iş değil. Bence az bile ceza aldı. Bu durumda Lens'in kendine gelmesi lazım. Bu aralar form grafiği kötü durumda ama kendine gelmesi lazım.

Fatih Terim, işini bilir

Fenerbahçe maçında Galatasaray'ın kazanması çok zor. 20 yıllık bir gelenekten bahsediyoruz. Galatasaray'ı, Beşiktaş ve Başakşehir'in arkasında görüyorum. Fatih hoca, olduğu yerde futbol direktörü gibi davranacaktır. Kendi ekibini getirmiştir. Bu durumda Cenk'in orda olmasını gereksiz görüyorum. Bu bir yönetim tasarrufudur. Bundan sonraki hayatında kendisine başarılar diliyorum.

Taraftar değişim istiyor

O kadar büyük bir rüzgar var ki o rüzgarı durduramazsınız. Ali Bey'in seçim ekibini biliyoruz. O insanlarla hepimiz arkadaşız. Öyle bir destek var ki bu görüşe gelmemize sebebiyet veriyor. 20 yıllık bir yönetim. Taraftar da Aziz Yıldırım'a saygı duyuyor ama değişim istiyor.

Senin için hazırladığımız haberler