Volkan Demirel, Portekiz mağlubiyetinin sebebini açıkladı

Orhan Gülek
22.06.2024 - 21:08 | Son Güncellenme: 22.06.2024 - 21:16

EURO 2024 F Grubu ikinci maçında Türkiye, Portekiz'e 3-0 mağlup oldu. Maç sonu Volkan Demirel değerlendirmelerde bulundu.

Volkan Demirel, Portekiz mağlubiyetinin sebebini açıkladı

AJANSSPOR-HABER

EURO 2024 heyecanı devam ediyor. F Grubu ikinci maçında Türkiye ile Portekiz kozlarını paylaştı. BVB Dortmund Stadyumu'nda oynanan karşılaşmayı 3-0 kaybeden A Milliler, üst tura çıkma şansını son maça bıraktı. Portekiz'e galibiyeti getiren golleri Bernardo Silva, Samet Akaydin (K.K) Bruno Fernandes attı.

Maç sonu Volkan Demirel, Trt Spor'da değerlendirmelerde bulundu.

"Umudumuzu son maça taşıyacağız"

Üzgün olduğunu dile getiren Demirel, şu ifadeleri kullandı:

"Hepimiz çok üzgünüz. Bu maça dair umudumuz vardı. İlk maç hepimizi tatmin eden Milli Takım... Portekiz bu grubun favorisiydi. Bugün belki beraberlik belki liderliği düşündürecekti. Çok pas hatası yaptık. Bir takım böyle turnuvada bu kadar pas hatası yapıyorsa 3-0 da yenilir 4-0'da 5-0'da... Çok kaydık. 20-30 kere oyuncularımızın kaydığını gördüm. Taktik, tekniktense saha içinde oyuncuların yansıttığı görüntüden memnun değilim. Umudumuzu son maça taşıyacağız. İyi bir galibiyetle grubu 2'inci sırada bitirebiliriz"

"Bugün sayılacak tek kişi Ferdi'ydi"

"Altay çıkıp Samet'in pas vermesine gerek kalmadan da alabilirdi. Samet Altay'ın geldiğini görmüyor. Bugünkü maç herhangi bir oyuncu üzerinden değil de takım olarak düşünülmeli... Bugün sayılacak tek kişi Ferdi'ydi belki de"

"Gürcistan maçı belliydi zaten"

"Bence bugün takım olarak iyi değildik. İlk maç isim çıkarmadık, tüm takım olarak baktık. Bugün de aynı şekilde. Bence pas yapmaktansa çok geri oynadık. Defans anlamında çok hatamız var. Pasları çok rakibe verdik. Rakip pas arasına çok girdi. Bir dağınıklık, konsantre eksikliği çok vardı. Artık son maç kendi elimizde olan bir durum. İnşallah yenerek gruptan çıkacağız.

Oyun olarak bir şey yoktu. Gürcistan maçı belliydi zaten. Gürcistan geçiş oyunu arayan bir takım. Bugün bu tarz oyun olacağını biliyorduk. Kenarları kullanmaya çalıştık. Gürcistan'ın oynayacağını biz oynamaya çalıştık. Belki bir şeyler yapabilirdik ama buna takımımız izin vermedi"

"Bence bu maç unutulmalı"

"Portekiz bireysel olarak çok yetenekli. Yaşlı bir takım. Beklenen 11 olmadı. Beklenen 11 olmayınca şevk de kırıldı. Geçen maç skora katkı koyan iki isim olmadı. Belki sakatlık riskidir, belki Portekiz zaten grubun lideri son maça saklayayım dedi, belki ilerleyen dakikalara saklayayım dedi... Bence bu maç unutulmalı, son maça odaklanılmalı"

Senin için hazırladığımız haberler