Volkan Demirel: "Yeni Haaland Hatayspor'da"

Feride Kara
27.11.2022 - 12:17 | Son Güncellenme: 27.11.2022 - 12:58

Spor Toto Süper Lig takımlarından Hatayspor'u çalıştıran teknik direktör Volkan Demirel takımını, kariyerini ve Fenerbahçe ile ilgili düşüncelerini anlattı.

Volkan Demirel: "Yeni Haaland Hatayspor'da"

Spor Toto Süper Lig takımlarıdan Hatayspor, Serkan Özbalta ile yollarını ayırmasının ardından Volkan Demirel anlaşmıştı. Demirel kariyeri ve oyuncuları hakkında Fanatik'e açıklamalarda bulundu. 

Fenerbahçe'de kalabilirdim

Demirel "Hayatta kararlar alırken bazı riskleri göz önünde bulundurmanız gerekiyor. Risk nedir, risk bakıldığında evet Fenerbahçe’de devam eden bir kariyer, sonrasında antrenörlük. Orada belki hayatına devam edebilirsin. Ben öyle bakmıyorum, her zaman omuzlarıma yük alıp onları taşımayı çok severim, onları taşımak bana çok büyük gurur ve onur verir.

Hatay seçimi risk miydi, riskti

Hatay’a gelirken aldığımız takımın bir puanı vardı ama ben tek başıma karar almadım, ekibimle beraber tarttık. İşin özü şu; ne yapacağını bilen bir ekibe sahibim, özgüveniyle, inancıyla, ekibim ve arkadaşlarıma çok güveniyorum. Risk miydi, riskti. Ama buradaki başarı bize çok daha büyük mutluluk vereceğini bildiğimiz için mutluluk riskin önüne geçti. İnandığımız yolda mutlu olmak için şu an yürüyoruz. Geldiğimizden beri hedeflediğimiz bir puan vardı, 12-15 puan arası. Bunu yakaladık. 

Altay neden eleştiriliyor ben de anlamıyorum

Altay eleştiriliyor neden eleştiriliyor ben de anlamıyorum. Ben de eleştirildim zamanında. Bana bir kere jöle kutularıyla tesisi basmalar bile oldu. Altay şu an en iyi 2-3 kaleciden biri. Ben onun yaşında kaleye daha yeni yeni geçiyordum. Baktığınız zaman Altay’ın 100- 150’ye yakın maçı var. Bu çocuk Fenerbahçe’nin değeridir, kötü gol de yiyecek. 

Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük santrfor olacak

Hatay’a geldiğimizde de Bertuğ örneğini vereceğim. Bertuğ 20 yaşında bir genç. Ama acayip bir fizik kalitesi, acayip bir bitiriciliği, acayip bir enerjisi, bitmek bilmeyen bir gücü var. Bunu çok iyi kullanırsa onda da çok iyi bir mesafe kat edeceğiz. Bence Türk futbolunun yetiştirdiği en büyük santrfor olacak. Haaland, İbrahimoviç... Bu seviyelerin oyuncusu olabilecek bir oyuncudan bahsediyorum. Eğer dediklerimizi yaparsa... 

Fenerbahçe şampiyonluğa yakın

Bir teknik adam geçmişte iyiyse gelip hemen başarılı olacak diye bir şey söz konusu değil. Bazen tutmayabilir havasını, suyunu, ülkeyi sevmez, çalışma ortamını beğenmez ama bu seneki Jesus’lu Fenerbahçe hem kadro yapısıyla taraftarıyla her anlamda çok iyi görünüyor. Sezon sonunda mutlu sona ulaşacaklar gibi duruyor." ifadelerini kullandı. 

Senin için hazırladığımız haberler