Volkan Demirel'den Hasan Şaş ve küfür açıklaması!

19.04.2019 - 09:09 | Son Güncellenme: 19.04.2019 - 12:09

Volkan Demirel'den Hasan Şaş ve küfür açıklaması!

Hemen hemen her Galatasaray-Fenerbahçe derbisinde olduğu gibi son derbinin de yankısı büyük oldu. Üzerinden günler geçmesine rağmen Kadıköy’de yaşananlar konuşulmaya, tartışılmaya devam ediliyor. Sarı-kırmızılı takımın yardımcı antrenörü Hasan Şaş, derbiyle ilgili çok dikkat çeken iddialarda bulundu. Bu iddialara Volkan Demirel cephesinden de yanıt geldi. İşte yaşanan gelişmeler:

Hasan Şaş da tartışma konusu olmuştu

1-1 berabere sona eren derbi öncesinde güne damga vuran olaylardan biri Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel ile Galatasaray yardımcı antrenörü Hasan Şaş’ın şiddetli şekilde tartışması olmuştu.

Hasan Şaş’tan flaş sözler

Fenerbahçe cephesi ve Fenerbahçe’ye yakın olan isimler de bu olaydan sonra Hasan Şaş’ı hedef göstermişti. Ama Hasan Şaş bu durumun tamamen farklı şekilde geliştiğini, hiçbir eylemde bulunmadığı hâlde tribünlerin yanı sıra sahaya çıkar çıkmaz Ersun Yanal’ın yardımcısı tarafından kendisine küfredildiğini iddia etti.

Hasan Şaş: “Ben ondan büyüğüm”

Ortamı germemek adına Yanal’ın yardımcısıyla muhatap olmadığını ifade eden Şaş, sonrasında Volkan Demirel ile olan gerginliğini de Fenerbahçe kaptanının başlattığını savundu.

Hasan Şaş: "50 bin kişi durmadan şahsıma küfretti"

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; Şaş, Galatasaray taraftarlarının her maç öncesinde kendisini tribünlere çağırdığının altını çizerken “Hem kendi stadımızda hem de deplasmanlarda taraftar beni çağırır. Bütün teknik ekibi, tercümanımızı dâhil olmak üzere... Bu durum Kadıköy’e özel bir şey değil. Ben de taraftarımızı selamlamaya gittim. Sonrasında Volkan yanıma gelerek küfürlü olarak ‘... git lan buradan’ dedi. Biz de tartışmaya başladık. Elli bin kişi durmadan şahsıma küfretti. İnsanlar bilmeden yorum yapıyor. Ben Volkan’ın büyüğüyüm. Kimin yakışıksız harekette bulunduğuna şimdi tekrar karar versinler” ifadelerini kullandı.

Skrtel de tahrik etti iddiası

Galatasaray yardımcı antrenörü Hasan Şaş, maç öncesi Fenerbahçeli Martin Skrtel’in de kendisini tahrik etmeye çalıştığını söyledi. Skrtel’in topu tişörtünün içine sokup Hasan Şaş’a seslenerek yakışıksız ifadeler kullandığı iddia edildi.

Volkan Demirel'den açıklama geldi

Hasan Şaş’ın bu açıklamalarının ardından Fenerbahçe kaptanı Volkan Demirel, FB TV’ye açıklama yaptı.  Volkan Demirel’in açıklaması şu şekilde;

Bu konuyla alakalı gündemi meşgul ettiğim için kendi adıma özür diliyorum. Çünkü olayın üzerinden beş gün geçmiş, hala bu konular konuşuluyorsa demek ki anlayamadıkları, kavrayamadıkları bazı şeyler var. Ben tamamen bunun burada alınmış skorla alakalı olduğunu düşünüyorum.

Çünkü biz sahada 9 kişiyken bize atılan bir gol var, daha sonra biz 10 kişiyken beraberliği yakaladığımız bir gol var. Neticesinde 1-1 bitti ve 20 senelik gelenek devam etti. Fenerbahçe olarak bu geleneği devam ettirdiğimiz için mutluyuz.

Bizi mutlu eden taraf bu, hiçbir şekilde beraberliğe falan sevindiğimiz yok. Ama bir geçmiş var ve bu devam ettiği için seviniyoruz. Aynı zamanda Hasan ağabey ile bir diyaloğum oldu. Ağabey diyorum çünkü kendisi de bunu belirtmiş, yaş olarak benden büyük.

Sadece ona koskoca adam olduğunu, üçlü çektirmenin ne gereği olduğunu anlatmaya çalıştım. Taraftarın çağırıyordur, el sallar gidersin, sen futbolcu değil, hocasın. Yerini bilmesi lazım. Bunu bir kelimeyle ona anlatmaya çalıştım, o bunu küfür olarak algılamış.

Ben kesinlikle küfür etmedim. Küfür etsem de buradan söylerim ama küfür etmedim. Herkes doğruları bilsin. İnsanları böyle yönlendirmek, bu şekilde karalamak doğru bir şey değil.

Daha üsluplu bir şekilde bazı şeyleri anlatmaya çalıştım. O bunu küfür olarak algılamış. Fazla da uzatmaya gerek yok, ben ne dediğimi biliyorum.

İnsanlar da beni az çok tanıyorlar. Galatasaraylısı da, Fenerbahçelisi de, Beşiktaşlısı da bilir beni. Ben sadece doğrular bilinsin istedim.

Senin için hazırladığımız haberler