Hatayspor Başkan Vekili Mustafa Özat'tan Volkan Demirel Açıklaması

11.11.2022 - 16:14 | Son Güncellenme: 11.11.2022 - 16:37

Süper Lig ekibi Hatayspor Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Özat, Serkan Özbalta'nın ardından teknik direktörlüğe getirilen Volkan Demirel hakkında konuştu.

Hatayspor Başkan Vekili Mustafa Özat'tan Volkan Demirel Açıklaması

Nazım TÜRKNAS - AJANSSPOR

Atakaş Hatayspor Başkan Vekili Prof. Dr. Mustafa Özat, Radyospor'da yayınlanan Üçleme programında Nazım Türknas'ın konuğu oldu. Özat, Serkan Özbalta'nın ardından teknik direktörlüğe getirilen Volkan Demirel hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, transfer planlamasının nasıl yapıldığını anlattı. Özat, Katar'da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası için Süper Lig'e verilecek aranın ne şekilde değerlendirileceğini açıkladı.

"Şehrin atmosferini değiştirdi"

Teknik direktörlük görevine Volkan Demirel'in getirilmesi ile birlikte şehrin havasının değiştiğini belirten Özat; "Volkan hoca gerek saha içine, gerek sokaklara, tribünlere kısacası Hatay atmosferine çok olumlu yansımalar getirdi. Bu vesileyle kendisine tekrar teşekkür etmek istiyorum." dedi.

"Başakşehir maçında oynanan oyun umut verdi"

Mustafa Özat, "Ne Beşiktaş maçında ne de Alanyaspor maçında oynanan oyundan çok memnun değildik. Nitekim hocamız da öyle düşünüyordu, şu an önemli olan sonuç dedik. Zamanla sahaya da yansıyacaktır dedi ve nitekim Başakşehir maçında oynanan oyun bana umut verdi." ifadelerini kullandı.

"Dokunsak ağlayacak durumdaydı"

Sözlerine devam eden Özat, "Özellikle 2-1 mağlupken skoru 3-2’ye getirdiğimiz periyotta gerçek Hatayspor’u ve Volkan hocanın oynatmaya çalıştığı oyunu gözlemledik. O maçın sonunda hepimiz çok üzüldük, Volkan hocayla da konuştuk; inanın kendisi dokunsak ağlayacak durumdaydı. Ben de kendisini pozitif anlamda motive etmeye çalıştım." şeklinde konuştu.

"Kamp programımızı hazırladık"

Katar'da düzenlecek 2022 FIFA Dünya Kupası için Süper Lig'e verilecek ara hakkında konuşan Özat şunları kaydetti: "Dünya Kupası arası gerçekten uzun bir ara. Bu süreci en iyi şekilde değerlendirmek istiyoruz. Zaten kamp programımızı teknik heyetimizin isteği doğrultusunda hazırladık. Hazırlık maçlarımızı, diğer takımların çalışma programlarına göre belirleyeceğiz."

"Volkan hoca kendi sistemine uygun transfer planlaması hazırlıyor"

Devre arasında yapılacak transferler hakkında açıklamada bulunan Hatayspor Başkan Vekili Özat, "Transferler için tabii ki de takip ettiğimiz isimler mevcut. Ancak Volkan hoca kendi sistemine uygun bir transfer planlaması hazırlıyor. Ara transfer dönemi ile birlikte de bu doğrultuda transferlerimizi gerçekleştirmeyi düşünüyoruz." dedi.

Mağazada 'Ekonomik sınıf' satış

Hatayspor mağazaları hakkında konuşan Özat, "Ürün çeşitliliği konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Lisanslı Ürün Mağazamız kapsamında geçen sezonun formalarını veya çok ilgi görmemiş ürünlerimizi talep doğrultusunda 'ekonomik' sınıfta satışa sunarak taraftarlarımıza kazandırabiliriz." ifadelerini kullandı.

"Kevin Soni'nin sakatlığı devam ediyor"

Eylül ayında kiralanan Kevin Soni'nin sağlık durumu hakkında bilgi veren Özat, "Kevin Soni'nin sakatlığı devam ediyor. Milli takıma gitmeme olasılığı da yüksek görünüyor. Kamerun Milli Takımı'nın yetkilileri ile görüştük, oraya da pek katkı verememesinden ziyade daha da kötü olmaması adına raporlar dahilinde bizimle çalışmalara başlayacaktır diye düşünüyoruz 45 günlük arada." diye konuştu.

Zé Luis, Mame Diouf'u hatırlatıyor"

Özat "Zé Luis oynamaya başladıktan sonra eksik olan bölgemizi doldurmaktadır. Bana göre bizim ihtiyacımız olan en büyük eksikliği dolduracaktır. Zé Luis'in özelliklerini sahada gördükten sonra benim aklıma gelen ilk isim Mame Diouf oldu. İnşallah 45 günlük aranın ardından bir sakatlık olmazsa gerçek potansiyelini daha iyi göstereceğine inanıyorum." dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'den Galatasaray'a transfer çalımı... 3 futbolcu için teklif
Habere Git

"Tüm kulüpler ekonomik olarak berbat durumdalar"

Hatayspor Başkan Vekili, "3 büyükler ve Trabzonspor dahil olmak üzere tüm kulüplerimiz ekonomik olarak berbat durumdalar. Ben bir iş adamıyım, kendi sektörüm var. Her gün bir makale okumasam rahat etmem çünkü öğrenmeye açığım. Büyük takımlara nazaran çok çok daha az bir borcumuz var ama ona rağmen sürekli bu borcları halletmek için yol haritaları çiziyoruz." dedi.

"Biz de biliyorduk Traore'yi, Diouf'u takımda tutmayı..."

Özat, şunları söyledi: "Şu an herhangi bir kulübümüzün 'borcum yok' diyebilmesi mümkün değil. Euro, dolar gibi birimlerin geldiği yer de ortada. Sihirbaz değiliz bizler, olabildiğince şeffaf şekilde süreci yönetmeye çalışıyoruz. Biz de biliyorduk Traore'yi, Diouf'u takımda tutmayı ama 2-3 oyuncunun maliyeti, tüm kadroya mâloluyordu. Ülke futbolundaki bu şartlarda herhangi bir kulübün başarılı olabilmesi mümkün değil. O anlamda camialar bir araya gelip bu konu üzerine bir görüşme yapılmalı."

Senin için hazırladığımız haberler