Wout Weghorst'tan Beşiktaş'a Veda Paylaşımı

14.01.2023 - 20:01 | Son Güncellenme: 14.01.2023 - 20:21

Beşiktaş'ın sezon başında kiraladığı Wout Weghorst, Manchester United'a transfer oldu. Golcü futbolcu, yaptığı veda paylaşımında taraftara teşekkür etti.

Wout Weghorst'tan Beşiktaş'a Veda Paylaşımı

AJANSSPOR HABER

Sezon başında kadrosuna yaptığı takviyelerle dikkat çeken Beşiktaş, sezon ortasında önemli oyuncularından birini kaybetti. Yaz transfer döneminde Burnley'den kiralanan Wout Weghorst, Cristiano Ronaldo'nun ayrılığıyla santrfor arayışına giren Manchester United'a gitti. Golcü oyuncu, Beşiktaş'a veda paylaşımı yaptı.

Gol sevincinde duygusallaştı, veda sinyali verdi

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Kasımpaşa'ya karşı oynanan maçta rakip fileleri havalandıran ve gol sevincinde duygusal anlar yaşayan Wout Weghorst, Manchester United'tan aldığı teklifi kabul etti. Gol sevincinde taraftarına koşan Hollandalı, veda sinyalini vermişti. Weghorst, Premier Lig devi ile resmen imzaladı.

"Bana gerçek sevgiyi gösterdiniz"

Weghorst, kişisel Instagram hesabından paylaşımda bulundu. Tecrübeli forvet, yaptığı videolu paylaşımda taraftara veda etti. Wout, "Bu güzel ülkeye ve şehre ilk ayak bastığım andan itibaren bana gerçek sevgiyi gösterdiniz. Aslında transferim öncesinde de bunu bana attığınız mesajlarla, evime gönderdiğiniz hediyelerle göstermiştiniz. Süper Lig deneyimimin en büyük sebebi sizlerdiniz. Sizleri tanımadan önce, mükemmel bir sevgi bağı kurmak için 6 ay yeterli deseler belki biraz düşünebilirdim ancak bunun mümkün olduğunu gördüm" ifadeleri ile açıklamasına başladı.

İlgini Çekebilir
Mert ıskaladı, Beşiktaş 90+5'te parti yaptı
Habere Git

"Sizlere layık olmak için oynadım"

Weghorst, "Evimizde oynadığımız maçlarda yaratılan atmosfer, Türkiye’nin hangi şehrine gidersek gidelim bizi karşılayan binlerce kişi bu taraftarın eşsiz büyüklüğünü her geçen gün bana gösterdi. Bende Beşiktaş forması ile oynadığım her maçı bu bilinçle sizlere layık olmak için oynadım. Geride bıraktığımız 6 aya çok şey sığdırdım. Birlikte çok güzel anılar biriktirdik" ifadelerini kullandı.

"Sizi çok seviyorum"

Hollandalı futbolcu, açıklamasının sonunda ise şunları kaydetti: "Sizlere hayallerimi takip etmek için şimdilik veda ediyorum ancak dünyanın her yerinde kimle konuşursam konuşayım bu taraftarın büyüklüğünü anlatarak Beşiktaş taraftarının gönüllü elçisi olacağımı belirtmek istiyorum. Bana gösterilen saygı ve sevgi için büyük taraftarımıza teşekkür ediyorum. Sizi çok seviyorum"

İşte Beşiktaş'ın kasasına giren para

Beşiktaş, Weghorst'un sözleşme feshini ""Profesyonel futbolcumuz Wout François Maria Weghorst ve kulübü ile yapılan geçici transfer sözleşmesi oyuncu ve kulübü ile karşılıklı anlaşılarak sonlandırılmıştır. Burnley FC kulübü tarafından sözleşmenin erken feshi nedeni ile Şirketimize 2.825.000 Avro fesih bedeli ödenecektir" açıklaması ile duyurmuştu.

Weghorst'un bu sezonki performansı

Wout Weghorst, bu sezon Beşiktaş forması ile 18 karşılaşmada görev aldı. 9 kez rakip fileleri havalandırmayı başaran Weghorst, 4 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. 30 yaşındaki santrfor, 2 maçta sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler