(ÖZET) Hollanda - Arjantin maç sonucu: 2-2 | Penaltılar: 3-4

Orhan Gülek
09.12.2022 - 23:41 | Son Güncellenme: 10.12.2022 - 11:02

FIFA 2022 Dünya Kupası çeyrek final maçında Lionel Messi'li Arjantin, Hollanda'yı penaltılarda mağlup etti ve yarı finale yükseldi. İşte maçın yazılı özeti

(ÖZET) Hollanda - Arjantin maç sonucu: 2-2 | Penaltılar: 3-4

AJANSSPOR - HABER

2022 Dünya Kupası Çeyrek Final maçında Hollanda ile Arjantin karşı karşıya geldi. Lusail Iconic Stadyumu'nda oynanan heyecan dolu mücadelede Lionel Messi'li Arjantin, Hollanda'yı penaltılarda mağlup etti.

Karşılaşmada Arjantin'in gollerini Nahuel Molina ve Lionel Messi kaydederken, Portakallar'ın gollerini Wout Weghorst kaydetti. Beşiktaş'lı Weghorst ülkesini 90+10'da attığı golle umutlandırsa da çabası yetmedi, penaltıları 4-3 Arjantin kazandı ve yarı finalde Hırvatistan'ın rakibi oldu.

Lionel Messi'den akıl dolu asist

Karşılaşmanın 34. dakikasında Lionel Messi, ceza yayının biraz gerisinden harika bir ara pası attı, Molina bir anda karşı karşıya kaldığı Noppert'i ayağının dışıyla yaptığı vuruşun ardından mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Arjantin, penaltı kazandı

Maçın 71. dakikasında ise Arjantin'de Acuna sol kanattan içeri girer girmez Dumfries tarafından düşürüldü, hakem Lahoz tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

İlgini Çekebilir
Messi'den akla zarar asist!
Habere Git

Messi, 94. golünü attı

Kazanılan penaltı sonrası beyaz noktanın başına geçen dünyaca ünlü yıldız Messi, skoru 2-0'a getiren golü kaydetti. Kariyerindeki 1001. maçına çıkan 35 yaşındaki Messi, şu ana kadar Katar'daki 5 karşılaşmada 4 kez ağları salladı ve 2 kez de asist yaptı.

Wout Weghorst, ülkesini umutlandırdı

Karşılaşmanın 83. dakikasında ise Beşiktaşlı Wout Weghorst sahneye çıktı. 78'de oyuna giren yıldız oyuncu,  takımı 2-0 gerideyken attığı gollerle mücadelenin 2-2'ye gelmesini sağladı ve maçı penaltılara götürdü.

Arjantin, 120+1'de direğe takıldı

Maçın uzatma dakikalarından 120+1'de Arjantin Fernandez'le direğe takıldı. Daha sonra heyecan verici maç seri penaltı atışlarına gitti. Seri penaltılarda Tangocular, Hollanda'yı 4-3 yıktı, yarı final biletini aldı.

İlgini Çekebilir
Wout Weghorst, Hollanda - Arjantin maçına damga vurdu
Habere Git

İşte Hollanda-Arjantin penaltı atışları

  • Hollanda: Van Dijk kaçırdı, Berghuis kaçırdı, Koopmeiners attı, Weghorst attı, De Jong attı

 

  • Arjantin: Messi attı, Paredes attı, Montiel attı, Fernandez kaçırdı, Martinez attı

Arjantin, Hırvatistan’ın rakibi oldu

1986 yılından bu yana Dünya Kupası’na hasret olan Arjantin, 6. kez yarı finale yükseldi. Tangocular, bu sonuçla Hırvatistan’ın rakibi oldu. İlk finalisti belirleyecek mücadelede 13 Aralık Salı günü saat 22.00’de başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler