Beşiktaş'tan Ayrılan Weghorst Manchester United'a Transfer Oldu

Akın Ungan
14.01.2023 - 00:26 | Son Güncellenme: 14.01.2023 - 01:09

Beşiktaş'ın sezon başında kiraladığı Wout Weghorst, takımdan ayrılarak Manchester United'a transfer oldu. Hollandalı golcü sözleşmeyi imzaladı. Detaylar...

Beşiktaş'tan Ayrılan Weghorst Manchester United'a Transfer Oldu

AJANSSPOR HABER

Beşiktaş, sezon başında Burnley'den kiraladığı Wout Weghorst ile yollarını ayırmıştı. Hollandalı golcü futbolcu, Premier Lig devi Manchester United'a transfer oldu. İngiliz kulüp, Weghorst ile sözleşme imzaladı.

Manchester United resmen duyurdu

Wout Weghorst, geçtiğimiz gün İstanbul'dan ayrılarak İngiltere'nin yolunu tutmuştu. Tecrübeli santrfor, Premier Lig ekibi ile bir araya gelerek sağlık kontrollerinden geçti. Manchester United, Weghorst transferini tamamladı. Hollandalı'nın transferi resmen duyuruldu.

Weghorst'tan ilk açıklama

Beşiktaş'ta sergilediği performans ile dikkat çeken Wout Weghorst, transferin ardından ilk açıklamasında "Manchester United için her şeyimi vereceğim" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'tan Weghorst açıklaması! Fesih bedeli belli oldu
Habere Git

Kasımpaşa maçında ortaya çıktı

Wout Weghorst'un Manchester United'tan teklif aldığı ve takımdan ayrılacağı ilk olarak Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında oynanan Beşiktaş - Kasımpaşa maçında anlaşılmıştı. Weghorst, attığı gol sonrası taraftarla duygusal anlar yaşamış ve veda sinyali vermişti.

Dünya Kupası vitrini Manchester'a götürdü

Wout Weghorst, Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'na Hollanda Milli Takımı ile katıldı. Çeyrek finalde Arjantin ile karşılaşan Hollanda, 2-0 mağlup durumdayken golcü oyuncu oyuna girdi. Weghorst'un bulduğu 2 golle maça denge geldi. Uzatmalarda gol sesinin çıkmaması üzerine seri penaltı vuruşları yapıldı. Penaltıların sonucunda Arjantin tur atlarken, Weghorst maça damga vuran isimlerin başında geldi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar gerçekleri! Transfer yüzde 50 yüklendi
Habere Git

Weghorst'un bu sezonki performansı

Bu sezon Beşiktaş forması ile 18 karşılaşmada görev alan Weghorst, 9 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 4 defa takım arkadaşlarına gol pası veren 30 yaşındaki santrfor, 2 maçta ise sarı kart gördü.

Beşiktaş'tan KAP açıklaması! İşte Weghorst transferinden kazanılan para

Beşiktaş, KAP'a Weghorst ile sözleşmenin feshi konusunda açıklama yaptı. Siyah-Beyazlılar, "Profesyonel futbolcumuz Wout François Maria Weghorst ve kulübü ile yapılan geçici transfer sözleşmesi oyuncu ve kulübü ile karşılıklı anlaşılarak sonlandırılmıştır. Burnley FC kulübü tarafından sözleşmenin erken feshi nedeni ile Şirketimize 2.825.000 Avro fesih bedeli ödenecektir" denildi.

Senin için hazırladığımız haberler