Beşiktaş'tan Weghorst Sahaya Giren Ankaragücü Taraftarı Hakkında Konuştu

Akın Ungan
05.09.2022 - 00:16 | Son Güncellenme: 05.09.2022 - 01:19

Beşiktaş'ta Weghorst ve Salih Uçan konuştu. Weghorst sahaya giren Ankaragücü taraftarına müdahale eden Josef'e verilen kırmızı kartın iptalini istedi.

Beşiktaş'tan Weghorst Sahaya Giren Ankaragücü Taraftarı Hakkında Konuştu

Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında MKE Ankaragücü ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. 3-2 Beşiktaş galibiyeti ile tamamlanan zorlu mücadelede bitiş düdüğünün hemen ardından olaylar yaşandı. Bir Ankaragücü taraftarı, maç sonunda orta yuvarlağa kadar gelerek, Beşiktaşlı futbolculara uçan tekme attı. Beşiktaş'tan Wout Weghorst, Salih Uçan ve Jackson Muleka, açıklamalarda bulundu. Weghorst, sahaya giren taraftar hakkında konuştu.

Weghorst: "Kritik bir galibiyet aldık"

Maçı değerlendiren Weghorst, "Çok önemli bir 3 puan kazandık. Zor rakibe karşı oynadık. Çok iyi mücadele ettik. Takım olarak kritik bir galibiyet aldık." ifadelerini kullandı.

"Maçın sonunda Cenk'e biri vurdu"

Sahaya giren taraftar hakkında konuşan Hollandalı, "Bu olanlar normal değil. Çok yanlış şeyler oldu. Türk insanın duyguları ile hareket ettiğini biliyorum ve bu huylarını seviyorum. Bu durum kabul edilemez. Maçın ilk dakikasından sonuna kadar gergin ortam vardı. Maçın sonunda ise takım arkadaşım Cenk'e biri vurdu."

"Takım arkadaşlarıma kalkan olmak zorunda kaldım"

Weghorst, "Bu çok ağır şekilde cezalandırılmalı. Türkiye ve ligi çok güzel. Ligin daha iyi olması ve gelişmesi için tüm merciler tarafından en ağır şekilde cezalandırılması gerekiyor ki bir daha yaşanmasın. Takım arkadaşlarıma kalkan olmak zorunda kaldım." şeklinde konuştu.

"Josef maçtan sonra kırmızı kart yedi"

Taraftara yaptığı müdahaleden sonra Josef'in kırmızı kart gördüğünü açıklayan futbolcu, "Josef maçtan sonra kırmızı kart yedi. Haksız şekilse kırmızı gördü ve umarım ceza almaz. Orada takım arkadaşlarını koruyordu. Bu olanların futbol ile alakası yoktu." dedi.

Salih Uçan: "Josef, 'al kardeşim takım arkadaşlarıma tekme atabilirsin' mi diyecek?"

Salih Uçan ise şunları kaydetti: "Bugün inanılmaz kötü bir saha vardı. Bu sahada topu yere indirip pas yapabilmek çok zordu. Bu sahada 3 puan aldığımız için çok mutluyum. Bu tarz maçlarda 3 puan alıp çıkmak çok önemli. Büyük ihtimalle bana doğru geliyordu. Cenk Tosun bir adım atmasaydı eğer sırtıma tekme alacaktım ve sakatlanabilirdim. Josef bunu görüp hemen orada taraftarı tutup ittirmek istiyor. Josef ne yapacak orada? 'Al kardeşim takım arkadaşıma tekme atabilirsin' mi diyecek? Bu çok haksızlık ve durumun hemen düzeltilmesi gerekiyor."

Muleka: "Biz nerede olduğumuzun bilincindeyiz"

Jackson Muleka, "Biz nerede olduğumuzun bilincindeyiz. Büyük bir kulübü temsil ediyorsanız eğer fedakarlık etmeniz gerekiyor. Zor maç oldu ama gerekli eforu yaparak 3 puanı alan taraf olduk. Başakşehir maçının zor olacağını biliyoruz. Ligin iyi bir takımı. Taraftara ihtiyacımız olacak." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler