Weghorst, Polonya maçı sonrası konuştu: "Bu anı biliyordum, Whatsapp'ı gösterebilirim"

Orhan Gülek
16.06.2024 - 18:57 | Son Güncellenme: 16.06.2024 - 19:00

Daha önce Süper Lig'de Beşiktaş forması giyen Wout Weghorst'un son dakikada attığı gol ile Hollanda, Polonya'yı 2-1 mağlup etti. Maç sonu Weghorst açıklamalarda bulundu.

Weghorst, Polonya maçı sonrası konuştu: "Bu anı biliyordum, Whatsapp'ı gösterebilirim"

AJANSSPOR-HABER

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Hollanda ile Polonya kozlarını paylaştı. Volkspark Stadı'nda oynanan karşılaşmayı Hollanda 2-1 kazandı. Hollanda'ya son dakikada 3 puanı getiren eski Beşiktaşlı Wout Weghorst, adını tarihe yazdırdı.

Weghorst gelişine vurdu, gol oldu

Müsabakada skor 1-1'ken Hollanda Teknik Direktörü Ronald Koeman, 81. dakikada Depay yerine Wout Weghorst'u oyuna aldı. 83. dakikada Ceza sahası içi sol çaprazında bulunan Weghorst, Ake'nin pasının ardından yakın mesafeden sol ayağıyla gelişine vurdu ve topu yakın mesafeden ağlarla buluşturdu.

Hollanda'dan bir ilk

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Hollanda EURO2024'teki ilk maçında Polonya'yı 2-1 mağlup etti. Bu sonucun ardından Hollanda, gruba 3 puanla başladı. Polonya ilk maçta puan alamadı. Polonya'yı 2-1 mağlup eden Hollanda, Haziran 2000'den (vs Fransa) bu yana ilk kez açılış golünü yediği Avrupa Şampiyonası maçından galip ayrıldı.

Tarihe geçti

Büyük turnuvalar (Dünya Kupası & Avrupa Şampiyonası) tarihinde Hollanda formasıyla oyuna sonradan girdiği maçlarda en fazla gol atan isim Wout Weghorst.

"Bu sabah sevgilime mesaj attım"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Wout Weghorst, "Bu anı yaşayacağımı biliyordum. Size Whatsapp mesajlarımı gösterebilirim. Bu sabah sevgilime mesaj attım. 'Bitime yaklaşık 20 dakika kala oyuna girerim. O sırada skor 0-0 veya 1-1 olur. Galibiyet golünü de ben atarım' dedim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler