Welinton-Fatih takası Beşiktaş taraftarını böldü!

01.08.2020 - 10:44 | Son Güncellenme: 01.08.2020 - 10:48

Beşiktaş haberleri.. Beşiktaş'ın Alanyaspor'dan Welinton'u transfer etmesi ve karşılığında Fatih Aksoy'u bonservisiyle birlikte vermesi taraftarların tepkisine neden oldu. İşte detaylar...

Welinton-Fatih takası Beşiktaş taraftarını böldü!

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş'ın Aytemiz Alanyasporlu stoper Welinton içi transferde Fatih Aksoy'u vermesi, dün geceden beri sosyal medyanın en çok tartıştığı konu oldu. Beşiktaş taraftarı çoğunluğu, son noktada teknik direktör Sergen Yalçın'a güven duyulmasını isteyerek, "Vardır bir bildiği" noktasında birleşti.

Bazı taraftarlar, altyapıdan yetişmiş ve 2 yıldan fazla Süper Lig tücrebesi olan 22 yaşındaki altyapı oyuncusu Fatih Aksoy'un 30 yaşındaki Welinton'un transferi için kullanılmasına tepki gösterip, "Hangi gençleşecektik, hani altyapı oyuncularına yer verilecekti" diye sordu.

Buna karşın bu hamleyi destekleyenler de Sergen Yalçın'ın şampiyonluk için tecrübeli isimler istediğini dile getirdi.

'15 gençle oynayamayız'

Welinton-Fatih takasıyla birlikte Sergen Yalçın'ın transfer stratejisi tartışma konusu oldu. Peki Yalçın'ın transferdeki stratejisi ne? Yalçın, ligin son maçından sonra yaptığı açıklamada bunu net şekilde ortaya koymuştu. Sergen Yalçın, takımı 15 gençten kurmayacağını, Türkiye ve yurtdışından tecrübeli isimleri kadroya katacağını net şekilde dile getirmişti.

Sergen Yalçın şifrelerini açıklamıştı

İşte, Sergen Yalçın'ın Gençlerbirliği maçından sonra, transferde izlenecek politikaya dair sözleri:

"Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi değil. Biz yukarıda transfer planlamamızı şu şekilde yapıyoruz. Taraftarımız da çok net şekilde bilsin.
-Ücret kesinlikle kulübün ekonomisine uygun olmalı. Artık 3-5 milyona oyuncu alamayız.
-Alacağımız oyuncular.. Türkiye'de görüştüğümüz tecrübeli oyuncular var; 4-5 oyuncu.. Onları almaya çalışacağız.
-Belki beğenmeyecekler, bizi eleştirecekler ama şu anki mevcut pozisyon bu.
-Yurtdışından da 4-5 oyuncu transfer etmeyi planlıyoruz.
-Özellikle kaleyi yabancı yapmayacağız. Ersin'in yanına tecrübeli bir kaleci alıp devam edeceğiz.
-Koşacak, savaşacak, mücadele edecek futbolcular alacağız.
-Tecrüeliler, yabancılar, genç oyunculardan bir karma kadro kurup, taraftarın da yardımıyla çok iyi bir Beşiktaş seyrettirmek istiyoruz.
-Takımımızın yaş sınırını düşürmemiz şart ama tabii buraya 15 genç oyuncu alacak halimiz de yok.
-Beşiktaş'ın son 50 yılına baksınlar. Var mı ilk 11'de 19 yaşında iki genç oynatan teknik direktör?

Mehmet Topal da gündemde

Alanyaspor'dan sol bek N'Sakala'dan sonra aynı takımdan Welinton'u da transer eden Beşiktaş ile anılan bir diğer isim de Medipol Başakşehirli Mehmet Topal... Öte yandan yabancı kuralının 1 yıl ertelenmesi sonrası Beşiktaş'ın yabancı bir kaleci alıp almayacağı da yeniden gündeme geldi.

Siya beyazlı takımın en az 9-10 oyuncu alması gerekecek. Bir çok oyuncu takımdan ayrıldı. Beşiktaş ile yolları ayıran futbolcular:

Sözleşmesini feshedip gidenler

Karius
Rebecho
Ruiz
Boeteng
Burak Yılmaz

Sözleşmesi bitenler

Elneny
Diaby
Gökhan Gönül
Caner Erkin
Atiba Hutchinson

Diğer yandan siyah beyazlıların kiralık giden ve takıma geri dönen isimler de var. Beşiktaş yönetimi bu isimlerden Larin ve Mirin ile devam etmek istemiyor.

Kiralıktan dönenler

Mirin
Larin
Oğuzhan Özyakup
Sedat Şahintürk
Hasiç
Oğuzhan Akgün

Welinton geniş alanda sorun yaşar mı?

2017-18 sezonundan bu yana Aytemiz Alanyaspor forması giyen Brezilyalı stoper Welinton, Süper Lig'de toplam 77 maça çıktı. Tecrübeli stoper, 7 gol kaydetti.

Welinton'un hücumu önceleyen ve haliyle önde baskı kurmak üzerine oyun stratejisini belirleyen Sergen Yalçın'ın takımında özellikle geniş alanlar verildiğinde sıkıntı yaşayıp yaşamayacağı merak konusu. Alanyaspor'da bu anlamda zaman zaman sıkıntılar yaşarken, pozisyon almada da prolemler yaşamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler