Wembley'de ırkçılık! Hırvat marşını ıslıkladılar, diz çöken futbolcuları...

13.06.2021 - 16:10 | Son Güncellenme: 13.06.2021 - 16:22

Son dakika EURO 2020 haberleri... İngiltere - Hırvatistan arasında oynanan karşılaşmaya İngiliz taraftarların tutumu damga vurdu. İşte detaylar...

Wembley'de ırkçılık! Hırvat marşını ıslıkladılar, diz çöken futbolcuları...

AJANSSPOR - HABER

 

EURO 2020 heyecanı sürüyor. Yeni günün ilk karşılaşmasında İngiltere, Wembley'de Doğu Avrupa ekibi Hırvatistan'ı ağırladı. Maç öncesi İngiltere Futbol Federasyonu, "ırkçılığa karşı birlik" çağrısı yaparken; İngiliz taraftar, Hırvatistan'a ve futbolculara yönelik ırkçılığa varan eylemde bulundu.

"Hırvat marşı yuhalandı..."

EURO 2020 seremonisi için iki takımda sahaya çıktı. Hırvat marşı okunduğu sırada İngilizler, Hırvatları "yuhalamaya" başladı. Devam eden bölümde iki takım orta saha yayı etrafında diz çöküp ırkçılığa karşı diz çöktü. İngilizler, "ırkçılığa karşı farkındalık yaratmak" için yapılan bu eylemi de yuhaladı. 

İlgini Çekebilir
İngiltere Futbol Federasyonu'ndan ırkçılığa karşı birlik çağrısı
Habere Git

İngiltere Futbol Federasyonu "birlik" çağrısı yaptı

Karşılaşmadan saatler önce İngiltere Futbol Federasyonu'nun (The FA) resmi internet adresinden ırkçılık aleyhinde bir açıklama metni yayınlanmıştı. Metinde: "Diz çökme eylemine karşı çıkanları düşünmeye teşvik ediyoruz. Lütfen, ayrımcılığa karşı mücadelede hepimizin birlik olması gerektiğini unutmayın." ifadelerine yer verilmişti.

Hırvatlar neden yuhalandı?

Hırvatistan Milli Takımı'nın İngilizler tarafından neden yuhalandığına ilişkin bir yorum da TRT yorumcusundan geldi. İki takımın 2018 yılında Dünya Kupası nedeniyle karşılaştığı ve Hırvatistan'ın İngiltere'yi alt ettiğini söyleyen yorumcu; "Bu karşılaşmanın rövanş mahiyetinde" olduğunu vurguladı.

Senin için hazırladığımız haberler