Wenger beni aradı! Trabzonsporlu futbolcu açıkladı

19.02.2021 - 18:42 | Son Güncellenme: 19.02.2021 - 18:47

Trabzonspor haberleri… Bordo-mavili takımın bir dönem Arsenal’de oynayan futbolcusu Benik Afobe, kariyerini ve Türkiye’de yaşadıklarını anlattı. Kongolu golcü Süper Lig’in seviyesini Premier Lig’in en alt 10 sırası ile Championship'in ilk 6 sırası arasında olarak gösterdi. İşte detaylar…

Wenger beni aradı! Trabzonsporlu futbolcu açıkladı

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Trabzonspor’un golcülerinden Benik Afobe, “Trabzonspor'a gelmek benim için çok iyi bir hamleydi. Önümüzde daha 20 maç var. Hedefim takıma girip goller atmak. Elbette Premier Lig'e geri dönmeyi de planlıyorum” diye konuştu.

Wenger'in telefonuna cevap vermedim

Ünlü teknik adam Arsene Wenger ile iyi bir ilişkisi olduğunu anlatan Kongolu futbolcu, İngiliz basınına verdiği röportajda Arsenal günlerinden bahsetti. Afobe, “Bir gün bir numaradan telefonum arandı, cevap vermedim. Arayan ‘Selam Benik’ diye sesli mesaj bırakmıştı. Bu kişi Arsene Wenger’di. Bunun üzerine kendisini aradım ve sobet ettik. Daha Arsenal’de resmi maçta bile oynamamıştım. Wenger’in jestinden çok etkilendim” ifadelerini kullandı. 

Bana Türkiye Ligi'ni soruyorlar

Yakınlarının kendisine sık sık Türkiye Süper Ligi’nin kalitesini sordujlarını dile getiren Benik Afobe şunları söyledi: “Premier Lig'in en alt 10 sırası ile Championship'in ilk 6 sırası arasında diyebiliriz. Takımların birçoğu iyi bir standartta. Buraya gelmeden Obi Mikel bana Türkiye Ligi'nin kolay, emekli olacak bir yer olmadığını söyledi. Seviye gerçekten iyi. Geçen sezonun şampiyonu Başakşehir bu sezon alt sıralarda ve 5-1 gibi bir skorla maç kaybedebiliyor.”

Trabzon bir Paris değil ama...

Trabzon’u da tarif eden Afobe, “Buradaki çeviri ekibi ve oyuncu ilişkileri ekibi üst düzey. Oğlum ekim ayında doğdu ve özel jet ayarladılar. Yabancılara gerçekten çok iyi davranıyorlar. İstanbul ya da Paris'te değilim ve Trabzon'da olmak gerçekten farklıydı ama bu deneyimden de memnunum. Huddersfield'da da öyleydim sonra Trabzon'a geldim. Burada iyi restoran yok, kasaba hayatı gibi. Karantinada burada olmam güzel, çünkü İngiltere'ye göre daha yumuşak kurallar var” ifadesini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler