Oktay Ercan, Mersin İdman Yurdu'nu Satın Almak İstiyor

Ali Bozkurt
18.08.2023 - 13:37 | Son Güncellenme: 18.08.2023 - 13:40

Belçika Pro Lig ekiplerinden Westerlo’nun sahibi Oktay Ercan, bu kez TFF 2. Lig ekibi Yeni Mersin İdman Yurdu’nu satın almak için girişimlere başladı.

Oktay Ercan, Mersin İdman Yurdu'nu Satın Almak İstiyor

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

2019 yılında Belçika Pro Lig ekiplerinden Westerlo’nun yüzde 99 haklarını satın alan Türk İşadamı Oktay Ercan, bu kez yönünü Tükiye’ye çevirdi. Türkiye’de de futbola yatırım yapmayı planlayan Ercan, TFF 2. Lig ekiplerinden Yeni Mersin İdman Yurdu’nu satın almak istiyor. 

Görüşmeler başladı

TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Akdeniz ekibi için resmi girişimlere başlayan Oktay Ercan, görüşmelerine devam ediyor. Ercan’ın bu konuyla ilgili olarak eski bir futbolcu olan arkadaşını görevlendirdiği ve somut adımların atıldığı öğrenildi.

Şampiyon olarak TFF 2. Lig’e yükseldi

2019-2020 sezonunda Bölgesel Amatör Lig’de İçel İdman Yurdu olarak mücadele veren Akdeniz ekibi, 2021-2022 sezonundan bu yana Yeni Mersin İdman Yurdu olarak sahaya çıkıyor. Geçen sezonu TFF 3. Lig’de şampiyon olarak tamamlayan Mersin ekibi, tarihinde ilk kez TFF 2. Lig’de mücadele edecek.

İlgini Çekebilir
Antalyaspor aradığını Hollanda’da buldu
Habere Git

Westerlo'nun geçen sezonu  

Belçika ekibini 2019 yılında satın alan Oktay Ercan, Türkiye’den de pek ismi kulübe taşımıştı. Onlardan birisi olan Hasan Çetinkaya, 2022 yılında verdiği röportajda, “Westerlo patenli oyuncular yetiştirmek istiyoruz. Bunu yapmak için çok avantajlıyız” sözlerine yer vermişti.

3 maçta galibiyeti yok

Bu sezon 3 haftası geride kalan ligde henüz galibiyete kavuşamayan Westerlo, sadece 1 puan alabildi. Belçika ekibi, 16 takımlı ligde 1 puanla 14’üncü basamakta yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler