WhatsApp çöktü mü, mesajlar neden gitmiyor? 8 Ekim Cuma 2021

Ali Bozkurt
08.10.2021 - 22:50 | Son Güncellenme: 08.10.2021 - 22:55

8 Ekim Cuma 2021 de Facebook, instagram ve whatsApp tekrardan çöktü ve iletişim sağlanmıyor. WhatsApp çöktü mü, mesajlar neden girmiyor, ne zaman düzelir gibi aramalar da sürüyor. İşte detaylar...

WhatsApp çöktü mü, mesajlar neden gitmiyor? 8 Ekim Cuma 2021

Geçtiğimiz günlerde Facebook, İnstagram ve WhatsApp'ın 7 saatlik çökmesinden sonra tüm sorunun düzeltildiği açıklanmıştı. Aradan birkaç gün geçmeden Facebook, Instagram ve WhatsApp tekrardan çöktü. Konu ile ilgili detaylar araştıranlar ise bu kadar büyük kullanıcıları olan uygulamaların neden çöktüğünü de merak ediyor. Saldırımı var ve siber saldırı sonucu iletişim mi kesildi gibi meraklarda sürüyor. İşte detaylar...

WhatsApp çöktü mü, mesajlar neden gitmiyor?

WhatsApp sebebi bilmeyen bir nedenden dolayı ulaşımı kesilmiş durumda. Aynı şekilde Facebook, Mesenger ve Instagram'da aynı sorunları yaşıyor. Henüz resmi açıklamalar gelmedi.

WhatsApp Messenger, akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma ve arama veya haberleşme uygulamasıdır. Android, BlackBerry, iPhone, Windows Phone ve Nokia telefonlarıyla uyumlu olan uygulama; 2G, 3G, 4G ya da Wi-Fi İnternet bağlantısı aracılığıyla kullanıcıların birbirlerine fotoğraf, video, ücretsiz arama, sesli ve yazılı mesaj ve belge göndermesini sağlar. Aynı adı taşıyan şirket, eski Yahoo! çalışanları olan Biran Acton ve Jan Koum tarafından ABD'de, Kaliforniya eyaletindeki Santa Clara kentinde kurulmuştur.

Kısa zamanda büyük bir popülariteye kavuşan WhatsApp Messenger üzerinden gerçekleşen iletişim trafiği, Ağustos 2012'den Ocak 2013'e kadar %75 oranında artarak 2012 yılında toplamda %500'e ulaşmıştır. Dünyada kayıtlı kullanıcı sayısı en yüksek olan siber hizmetler arasındadır.

19 Şubat 2014 yılında Facebook, Inc. tarafından 4 milyar USD nakit para, 12 milyar USD hisse senedi ve 3 milyar USD sınırlandırılmış hisse senedi olmak üzere toplamda 19 milyar USD karşılığında satın alınmıştır. Bu satın alma işleminin bazı kişisel hakları ve bilgi mahremiyetini savunan gruplar tarafından durdurulması istenmiştir. Mark Zuckerberg yaptığı açıklama ile WhatsApp'ın 1 milyar kullanıcıya ulaştığını açıklamıştır.

24 Ocak 2009 yılında Jan Koum, Kaliforniya'da WhatsApp'ı kurdu. Koum anında WhatsApp adını seçti, çünkü kulağa "naber" (what's up) gibi geldi ve bir hafta sonra doğum günü olan 24 Şubat 2009'da Kaliforniya'da WhatsApp Inc.'i kurdu. Ağustos'ta ise WhatsApp 2.0, iPhone için App Store'da yayınlandı. Ekim'de diğer kurucu Brian Acton beş eski Yahoo! arkadaşlarını 250.000 $ yatırması ve kurucu ortak statüsü kazanması için ikna etti. Aralık ayında ilk foto ve video dosyaları gönderme özelliği eklendi. 2010 yılında ilk grup özellikleri eklendi. Ağustos 2010 yılından mesajlaşma Android sisteminde bulundu. 2012 Ağustos ayında WhatsApp destek personeli, mesajların iOS ve Android için WhatsApp yazılımının "en son sürümünde" şifrelendiğini duyurdu. 2013 Ağustos ayında WhatsApp sesli mesajlaşmayı tanıttı.

Senin için hazırladığımız haberler