Wilfried Zaha'nın takımı belli oldu! Premier Lig şampiyonuna gidiyor...

09.08.2024 - 23:44 | Son Güncellenme: 09.08.2024 - 23:56

Süper Lig devi Galatasaray'ın başarılı futbolcusu Wilfried Zaha, İngiltere Premier Lig'e geri dönüyor. Zaha, Premier Lig şampiyonu ile anlaştı. Detaylar.

Wilfried Zaha'nın takımı belli oldu! Premier Lig şampiyonuna gidiyor...

AJANSSPOR HABER

Süper Ligin son şampiyonu Galatasaray'da transfer gelişmesi yaşanıyor. Geçen sezon bedelsiz olarak Premier Lig takımlarından Crystal Palace'dan transfer edilen Wilfried Zaha, sarı kırmızılı takıma veda etmek üzere.

Premier Lig şampiyonuna gidiyor

Eski takımı Crystal Palace ile anlaştığı iddia edilen Wilfried Zaha, 2015-2016 sezonunda Premier Lig'de şampiyonluk yaşayan Leicester City ile anlaşmaya vardı. The Athletic'in haberine göre 31 yaşındaki tecrübeli futbolcu, Leicester City ile sözleşme imzalamak için ilerleyen günlerde İngiltere'ye gidecek.

Hatayspor maçı kadrosuna alınmadı

Süper Lig'de 2024-2025 sezonun ilk maçı olan Galatasaray - Hatayspor maçı kadrosuna alınmayan Wilfried Zaha için teknik direktör Okan Buruk şu ifadeleri kullandı: "Zaha'nın yakın zamanda transfer görüşmeleri vardı. Premier Lig'de tekrar oynamaya sıcak bakıyor. Bugün tesisteydi ama bu tür durumlarda oyuncu kendini riske etmek de istemiyor. Kendisiyle konuştuk. Birlikte kadroda olmamasının daha doğru olduğuna karar verdik."

Galatasaray, Hatayspor ile oynadığı ilk lig maçında Mauro Icardi ve Michy Batshuayi'nin golleriyle 2-1 kazandı ve lige galibiyetle başladı.

Zaha'nın Galatasaray performansı

2023-2024 sezonunun yaz transfer döneminde Galatasaray'a bedelsiz olarak katılan Fildişi Sahilli futbolcu, sarı kırmızılı kulüple 3 yıllık sözleşme imzalamıştı. Geçen sezon Galatasaray ile 42 maçta forma giyen Zaha, 10 gol attı ve 5 asistlik katkıda bulundu.

Galatasaray, Zaha'yı transfer ettiği gün KAP'a şu açıklamayı yapmıştı: "Profesyonel futbolcu Dazet Wilfried Armel Zaha ile transferi konusunda 3 sezon için anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre futbolcuya net 2.330.000 Euro tutarında imza ücreti ve her bir futbol sezonu için net 4.350.000 EUR sezonluk ücret ödenecektir.


Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Senin için hazırladığımız haberler