"William D’Avila ellerini Galatasaray'ın üzerinden çek!"

11.09.2020 - 15:26 | Son Güncellenme: 11.09.2020 - 15:33

Galatasaray'ın eski scout şefi Mahmut Alpaslan, sarı-kırmızılıların transferlerinin bir scouting başarısı olarak gösterilmesine tepki gösterdi. Alpaslan, Galatasaray'da birçok futbolcunun temsilciliğini üstlenen William D’Avila için de çarpıcı ifadelere imza attı.

"William D’Avila ellerini Galatasaray'ın üzerinden çek!"

Emrah KARALİNÇ-AJANSSPOR ÖZEL

Galatasaray, Süper Lig’de yeni sezonda şampiyonluk hesapları yapıyor. Sarı-kırmızılıların gerçekleştirdiği transferler imzaları birer birer açıklamıştı. Dikkat çeken nokta ise Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in imza törenlerinde yapılan transferleri bir scouting başarısı olarak göstermesiydi.

Başkan Mustafa Cengiz, scout ekibine övgüde bulunmuştu

Galatasaray’ın gerçekleştirdiği transferler gerçekten de bir scouting başarısı mı? Galatasaray’ın eski scout şefi ve teknik direktör Mahmut Alpaslan bu konu hakkında çarpıcı ifadelere imza attı.

Mahmut Alpaslan: ”Yapılan transferleri scouting başarısı olarak görmüyorum”

Mahmut Alpaslan, “Aslı astarı olmayan, göz boyama teknikleri olarak değerlendirebileceğimiz bir açıklama olarak görüyorum. Yarın öbür gün bir problem çıktığında, topu scout ekibine atma stratejisi diyebilirim. Dünyanın birçok ülkesini gezmiş, çok ciddi yetenekleri keşfetmiş biri olarak ben yapılan transferleri scouting başarısı olarak görmüyorum” ifadelerini kullandı.

“William D’Avila ellerini Galatasaray’ın üzerinden çek!"

Alpaslan, Galatasaray’da Belhanda, Emre Kılınç, Etebo ve Ozornwafor gibi oyuncuların menajerliğini üstlenen William D’Avila ile ilgili ise çarpıcı bir açıklamaya imza attı. Deneyimli futbol adamı, “Onyekuru’nun menajeri Galatasaray’a sportif direktör gibi çalışıyor. Emre Kılınç’ın bile menajeri o. Galatasaray’da ne hikmetse transferler William D’Avila üzerinden geçiyor. William D’Avila, ellerini Galatasaray’ın üzerinden çek diyorum. Sayın Başkan da bu değerlendirmeyi neye istinaden söylüyor? Bunu gerçekten anlamış değilim” diye konuştu.

“Marcao transferi de bir yönetici transferidir”

Galatasaray’ın eski scout şefi, “Marcao transferi de hep scouting başarısı olarak gösterildi. Ancak; camiayı iyi takip edenler bilir ki bu transfer de bir yönetici transferidir. Scout ekibi izleyip, ‘olur’ vermiş olması bir şey değiştirmez” görüşünü paylaştı.

“Başkan, scout ekibini hedef tahtasına koyuyor”

Galatasaray’ın 1 numaralı ismi Mustafa Cengiz’in scout ekibini hedef tahtasına koyduğunu belirten Mahmut Alpaslan, “Ozornwafor gibi bir isim gelmişti Galatasaray’a. Takıma ne verdi? Hep bilinen menajerler vasıtasıyla işler yürüyor. Galatasaray gibi Türkiye’nin en köklü, güçlü camialarından birinin 1-2 menajerin üzerinden yürümesi bence üzücü” diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler