Formula 1 ekibi Williams yeni pilotunu resmen açıkladı... Sargeant!

Kerem Ergün
22.10.2022 - 21:27 | Son Güncellenme: 22.10.2022 - 22:44

Formula 1 ekibi Williams, 2023 sezonu pilotunu resmen açıkladı. Geçtiğimiz haftalarda Nicholas Latifi ile yollarını ayıran takımın yeni sürücüsü kim? Detaylar...

Formula 1 ekibi Williams yeni pilotunu resmen açıkladı... Sargeant!

Formula 1'de 2022 sezonunun sonuna yaklaşırken transfer haberleri bitmek bilmiyor. Topladığı 8 puanla Markalar Şampiyonası'nda son sırada bulunan Williams, 2023 sezonu için yeni sürücüsünü açıkladı.

Latifi ile yollar ayrıldı

23 Eylül 2022'de Williams, yaptığı resmi açıklamayla Kanadalı pilot Nicholas Latifi ile yollarını ayırdığını açıklamıştı. Açıklamada konuşan takım patronu Josh Capito, Latifi'ye 3 yıllık süre zarfında gösterdiği performans için teşekkür ederken kariyerinde başarılar diledi. Kanadalı pilot ise Williams'ta geçirdiği 3 sezon için Josh Capito'ya burada birlikte geçirdikleri güzel zamanlar için minnettar olduğunu söyledi. Latifi, devam eden Pilotlar Şampiyonası'nda 2 puanla 20. yani son sırada bulunuyor.

2023'de Sargeant Williams koltuğunda

Josh Capito, bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada süper lisans için gerekli puanı toplaması halinde 2023 sezonunda Logan Sargeant'ın Williams koltuğunda olacağını söyledi. Şu an Formula 2'de Carlin takımı için yarışıyor. 21 yaşındaki sürücü Pilotlar Şampiyonası'nda 135 puanla 3. sırada bulunuyor. 

İki antrenman seansına ihtiyacı var

Süper lisans puanına ulaşması halinde gelecek sene Williams için yarışacak olan Amerikalı Sargeant'ın sadece iki antrenman seansına ihtiyacı bulunuyor. Amerikalı pilot, Meksika ve Abu Dabi Grand Prix'lerinde antrenman seansına çıkması halinde yeterli süper lisans puanına ulaşacak. Sargeant bu yöntemle yeterli puana ulaşamaması halinde diğer yönteme başvuracak. Genç pilot, devam eden Formula 2 sezonunu ilk 7'de tamamlarsa seneye Williams koltuğunda yarışacak.

Süper lisans nedir?

Süper lisans, Dünya Motor Sporları Konseyi (FIA) tarafından verilen, sürücülerin Formula 1'de yarışmasının önünü açan bir belgedir. 2021 itibarıyla sürücü adaylarında 6 şart aranmaktadır: 

1- 18 yaşını doldurmuş olmak

2- Uluslararası A sınıf yarışma belgesine sahip olmak

3- Geçerli ehliyet türüne sahip olmak

4- FIA teori testini geçmek

5- Tek koltuklu şampiyonaların herhangi birinde 2 tam sezonun her birinin %80'ini tamamlamak

6- FIA tarafından belirtilen tek koltuklu şampiyonaların kombinasyonunda önceki 3 sezonunda 40 süper lisans puanına ulaşabilmek

Gelecek sene için transferler şimdiden başladı

Formula 1'de 2022 sezonunun son yarışına girilirken takımlar gelecek yılın transferlerine şimdiden başladı. İşte şu ana kadar açıklanan transferler:

  • Fernando Alonso (Alpine'den Aston Martin'e)
  • Pierre Gasly (Alpha Tauri'den Alpine'e)
  • Nyck De Vries (Mercedes yedek pilotluğundan Alpha Tauri'ye)
  • Oscar Piastri (Alpine yedek pilotluğundan Mclaren'e)
  • Logan Sargeant (Formula 2'den Williams'a)

Geleceği belirsiz olan pilotlar:

  • Mick Schumacher (Haas'ın sözleşme yenileyip yenilemeyeceği bilinmiyor)
  • Nicholas Latifi (Sezon bitince Williams'tan ayrılacak, seneye yarışıp yarışmayacağı bilinmiyor)

Gelecek sezon Formula 1'de yer almayacak pilotlar:

  • Sebastian Vettel (Bu sezon Aston Martin'de, sezon bitince emekliye ayrılacak)
  • Daniel Ricciardo (Bu sezon Mclaren'de, 2023 sezonunda yarışmayacağını açıkladı)

Max Verstappen şampiyon oldu

Formula 1'de sezonun bitimine 4 yarış var ama şampiyon belli. Japonya Grand Prix'sini kazanan Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen 2022 sezonunu şampiyon olarak tamamladı. Şu an Pilotlar Şampiyonası'nda 366 puanla zirvede yer alan Verstappen'i  253 puanlı takım arkadaşı Sergio Perez takip ediyor.

İlgini Çekebilir
Yarış sürerken kural değişti! Çılgın Max'in kafa karıştıran şampiyonluğu
Habere Git

Sıradaki durak ABD

Formula 1'de 2022 sezonun 19. yarışı Amerika Birleşik Devletleri'nde koşulacak. Yarış öncesi antrenman seansları dün başlarken sıralama turları yarın saat 01.00'da başlayacak. Sıralamanın belli olmasının ardından yarın saat 22.00'da ABD Grand Prix'sindeki yarış resmen başlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler