Williams'ta Kimi Antonelli iddiası! Mercedes'e gelmeyecek mi?

08.08.2024 - 11:25 | Son Güncellenme: 08.08.2024 - 11:36

Formula 1 takımlarından Williams, Mercedes ile anlaştığı söylenen Kimi Antonelli'yi sezonun ikinci yarısında kadrosuna katabilir. İşte tüm detaylar...

Williams'ta Kimi Antonelli iddiası! Mercedes'e gelmeyecek mi?

AJANSSPOR HABER

Formula 1 takımlarından Williams, Mercedes ile anlaştığı iddia edilen ve Lewis Hamilton'ın koltuğunu alabileceği garanti gözüyle bakılan 17 yaşındaki Kimi Antonelli için Formula 1 medyasında yeni bir iddia gündeme düştü.

Sargeant gidiyor Antonelli geliyor

Williams takımının patronu James Vowles, yaz tatilinden sonra Logan Sargeant ile yola devam etmeyebileceklerini söyledi. Vowles, Sargeant ve Antonelli hakkında şu sözleri söyledi: “Logan takımda yer almayı hak etmeli, bu diğerleri için de geçerli. Alex Albon için de öyle, benim için de. Logan’ın Williams’taki yerinin garanti olduğunu kesinlikle söylemek istemiyorum. Fakat Toto Wolff’un bizi Kimi’yi almaya zorladığını da düşünmeyin. Şahsen Logan’a başarılı olma fırsatı vermeyi çok isterim. Fakat aracı daha hızlı hale getirirsek, bu sezon sonunda takımlar şampiyonasında mümkün olan en yüksek sırayı elde ettiğimizden emin olmak istiyorum. Eğer Logan iyi sonuçlar elde edebilirse, harika olur. Aksi takdirde diğer seçenekleri düşüneceğim.”

Formula 1'de gündem Antonelli

Kimi Antonelli, Logan Sargeant'ın yerine sezonun geri kalan son 10 yarışı için Formula 1'de yarışabilir. Formula 2'de bir kez galibiyet almayı başarabilen İtalyan yetenek, 2025 sezonu öncesi padok içinde yer bulabilir.

Williams'ın 2025 sezonu kadrosu hazır

Williams, geçtiğimiz günlerde Ferrari pilotu Carlos Sainz ile çok yıllı sözleşme imzaladığını açıkladı. Gelecek sezon gridde Alexander Albon ve Carlos Sainz ikilisi ile olacak olan Williams, Logan Sargeant'ın performansından dolayı mutlu değil ve 17 yaşındaki süper yetenek Kimi Antonell'yi sezon sonuna kadar kadrolarına katarak alabilecekleri maksimum puanları toplamak istiyor.

Senin için hazırladığımız haberler