Wimbledon şampiyonu Yankı Erel hedefini açıkladı

16.07.2018 - 21:59 | Son Güncellenme: 16.07.2018 - 21:59

Wimbledon gençler kategorisinde şampiyon olan milli tenisçi Yankı Erel NTV'ye konuk oldu. Ercan Taner'in sorularını yanıtlayan Erel'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

İkinci hafta şampiyon olduk

Otto Virtanen ile ikimizin ayrı hocası vardı. Benim hocam Nika Kakulia Garanti Koza Tenis akemdemisinde çalışıyorum. Otto Virtanen hocası da İsveçli bir antrenördü. İkimizde farklı antrenmanlarla geldik. İlk defa çiftlerde bir maça girdik. İlk hafta yenildik. İkinci hafta şampiyon olduk.

Kraliçe yemeğe gelmedi

Novak Djokovic Angelique Kerber gibi dünyanın en iyi tenisçileri ile aynı sofrada yemek yedim. Kraliçe yemeğe gelmedi ama onun dışında çok önemli isimlerle bir araya geldim.

Hedefim teklerde şampiyonluk

Şuan ki hedefim teklerde bu kupayı ülkeme getirmek. Bunun için çalışacağım.

Bence çalıştığını ortam fark etmiyor. Çok isteyip çok çalıştıktan sonra her şey olur. O yüzden bende çok çalışacağım.

Ben de çim kortta ikinci defa oynadım. Geçen yılda wilbildon elemesinde kaybetmiştim. Çok farklıydı. İyi hazırlandım. Benim oyunuma uygun bir kort ben de bunun avantajını kullandım ve kazandım. Kortun avantajı çok kayıyor. Eğer atak oyuncusu ise size çok yarım ediyor. Kordinasyon gerekitiyor.

Grand Slam US Open'a gidiyorum. Orda da Otto Virtanen ile beraber onunla oynayacağız. Aynı rakipler olacak.

Özgüvenli geçiceğime inanıyorum

Pro'ya geçmeden önce böyle atmosferde antrenman yapmak onların maçını izlemek, onların nasıl çalıştığını izlemek bunlar çok büyük tecrübe benim için. O yüzden ben Pro'ya geçişimde daha özgüvenli geçiceğime inanıyorum.

Türkiye'de 4-5 üniveristemiz tenisçilerimize destek veriyor. Onlardan birini değelericeğim. Yurt dışındaki üniversitelerden teklif geliyor. Ama ben ülkemde kalacağım.

Şuan ki adımımız olimpiyatlara hak kazandım. Ekimde Arjantin'de olacak. Ondan öcesinde Us Open'da olacağım. Şuan dünya 16 numarayım juinorda. Olimpiyatlara seçildim orda ülkeme madalya getirmek istiyorum. Şuan adım adım merdivenleri çıkmak istiyoruz.

Nadal'ın çalışkanlığını seviyorum

Ben Novak Djokovic'i çok seviyorum. Stan Wawrinka çok seviyorum. Ve Nadal'ın çalışkanlığını çok seviyorum. Federer çok farklı. Nadal ve Federer çok farklı. Onlar olmasa tenis bu kadar izlenmezdi.

Adım adım düzenli bi şekilde ilerlemek lazım. Djokoviç sakatlık geçirdi. Bence hiçbir zaman takımınızı bırakmamanız gerekiyor.

Hiç beklemiyordum böyle bi kalabalık. Gelip beni destekleri için teşekkür ediyorum. Çok farklı bir ortam. Kazanmayı da beklemiyordum. Maçı kazanmayı hedefliyordum. Adım adım bir bakmışım kupayı almışım.

Senin için hazırladığımız haberler