Djokovic, Federer ve Nadal’a ortak oldu: Berrettini mücadelesiyle alkış topladı

11.07.2021 - 19:17 | Son Güncellenme: 11.07.2021 - 20:21

Son dakika tenis haberleri… Wimbledon tek erkekler finalinde Sırp raket Novak Djokovic, İtalyan tenisçi Berrettini’yi mağlup etti. İşte detaylar…

Djokovic, Federer ve Nadal’a ortak oldu: Berrettini mücadelesiyle alkış topladı

AJANSSPOR - HABER

 

İngiltere’nin 144 yıllık geleneği Wimbledon Tenis Turnuvası’nın tek erkekler finalini Novak Djokovic kazandı. Bir önceki yıl Kovid-19 pandemisi nedeniyle düzenlenmeyen turnuva, bu yıl seyirciye açık organize edildi. İtalya’da ilk kez Wimbledon finaline yükselen tenisçi Berrettini, Djokovic’e karşı kıran kırana mücadele etmesine karşın sonuca ulaşamadı. Azmi ve kararlılığıyla tenis starına dönüşen Djokovic, kariyerinin 20. grand-slam zaferini elde edip Federer ve Nadal’ın başarısına ortak oldu.

Merkez kortta nefes kesen mücadele

Londra’daki Wimbledon merkez kortunda kozlarını paylaşan Djokovic - Berrettini ikilisi, seyirciye tenis resitali sundu. İlk sette geriden gelen Berrettini, güçlü rakibini tie-breaklerde mağlup edip; 7-6’lık skorla 1-0 öne geçti. Ancak oyunun devam eden bölümü Berrettini için pek parlak sayılmazdı.

 

Djokovic, arka arkaya 6-4’lük iki setlerle durumu 2-1’e taşıdı. 4. set Berrettini için Wimbledon’da kalma; Djokovic için 6. Wimbledon başarısını elde etme setiydi. İtalyan raket bu sette kusursuz oynamasına karşın, “tenis starı” Djokovic’in “zafer büyüsü”ne çözüm üretemedi. Sırp raket, 4. sette sonuca ulaşıp 3-1’lik skorla Wimbledon merkez kortunu çok konuşulacak bir zaferle terk etti.

Djokovic, Federer ve Nadal’la aynı ligde

Wimbledon’a Draper galibiyetiyle başlayan Djokovic, sırasıyla Anderson; Kudla ve Garin gibi isimleri mağlup edip finale yükseldi. Finalde İtalyan tenisçi Berrettini’yle karşılaşan Djokovic, 3-1’lik skorla rakibini korta hapsetti. Şimdiye dek 6 kez Wimbledon, 9 kez Avustralya Açık, 3 Amerika Açık ve 2 Fransa Açık şampiyonluğuna ulaşan Djokovic, kariyerinin 20. grand-slam zaferini elde edip, Federer ve Nadal'a ortak oldu. Kariyeri boyunca 7 kez Wimbledon finaline kalan Djokovic, sadece 2013 yılındaki finalde Murray'a yenildi. Murray yenilgisi dışındaki bütün finallerde kazandı.

Federer'den tebrik mesajı

Wimbledon'da 8 kez şampiyonluk yaşayan Roger Federer, Novak Djokovic'in başarısına dair sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda: "Harika tenisçilerle aynı döneme denk geldiğim için kendimle gurur duyuyorum. 20. zaferinden ötürü tebrikler Novak. Harikaydın." ifadelerini kullandı. 

 

Senin için hazırladığımız haberler