WinWin programında Fener Ol kampanyasına büyük destek

14.06.2019 - 19:17 | Son Güncellenme: 14.06.2019 - 22:17

WinWin programında Fener Ol kampanyasına büyük destek

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'de Fener Ol kampanyası doğrultusunda WinWin programlarına devam ediyor. Daha önce Ali Koç'un duyurduğu yayın Star TV ve FB TV ekranlarından ortak yayınla, Tuğba Dural'ın sunumu ile gerçekleşti.

 

"Çubuklu forma camianın sembolü"

Fenerbahçe teknik direktörü Ersun Yanal programda şu ifadelere yer verdi:

Fenerbahçe, Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü. Bunu defalarca kanıtlamış bir camia. Çubuklu forma ise bu camianın sembolü.

WinWin programının konukları ise, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve teknik direktör Ersun Yanal, Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk ve Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Rıdvan Dilmen. Öte yandan sinema oyuncuları ve şarkıcılar da programa konuk olarak katıldı.

Fenerbahçe taraftarı Civan Çapraz, Star TV'ye bağlanarak Fenerbahçe'de oynamak istediğini belirtti. Başkan Ali Koç ise Civan'ın pazar günü seçmelerde olacağını söyledi.

"Şanslı bir camianın şanslı bir başkanıyım"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, programda şu açıklamaları yaptı:

Fenerbahçeli olduğumuz için şanslıyız. Fenerbahçe demek aslında büyük bir fedakarlık demek. Fenerbahçeliler, söz konusu Fenerbahçe olunca cömertler. Benim babam iyi bir Beşiktaşlı. Beşiktaş'a da çok hizmetleri olmuş biri. Abim Mustafa ve evimizde çalışan Kamer isimli bir büyüğümüz beni Fenerbahçeli yaptılar. Babam bizi kaptırmış. (Gülerek)

Seçim döneminden itibaren bu kampanyayı çizmiştik. Sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Bu sıkıntılı günlerden geçmek için de taşın altına elimizi sokacağız, dedik. Camia bizi mahcup etmedi. Biz bu kampanya için yola çıktığımızda, 'Yapmayın, olmaz. Bu riski göze almayın' dediler. Biz inanç ve güvenle yola çıktık. 450 milyon lira gibi bir hedefimiz vardı. %25'ini geçtik. Kampanya 4 Nisan 2020'ye kadar devam edecek. Hem bu gece katılanlara, Doğuş Grubu'na, Acun Ilıcalı'ya teşekkür ediyorum. WinWin ayağı bitince, Fener Ol kampanyasının başka bir bölümüne döneceğiz. Fenerbahçe taraftarlarına, iş insanlarına ve gönüllülere teşekkür etmek istiyorum. Şanslı bir camianın şanslı bir başkanıyım.

Emre Belözoğlu açıklaması

Emre'yle de hayallerimiz var. Olduğu zaman zaten açıklanır. Dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım. Kafamızda bir misyon var onun için. İnşallah gerçekleşir.

Fenerbahçe'nin efsane futbolcularından Rıdvan Dilmen ise, "Harçlıklarımı biriktirip maça giderdim. Profesyonel anlamdaki ilk maçım Ali Sami Yen'de Fenerbahçe'ye karşı oynuyordum. Çubukluya bakıyordum... Fenerbahçe formasını giydim, kısa bir sürede teknik direktör ve sportif direktör olarak çalıştım. Bu formada imzam var. Benden mutlusu yok" dedi.

Ersun Yanal, gelecek seneyi değerlendirdi:

''Fenerbahçe’nin hedeflerinde her zaman şampiyonluk var. Başka bir hedef olamaz. Fenerbahçe girdiği yarışlarda kazanmak ister. Biz bunun bilinciyle bu sene yoğun bir çalışma içerisinde girdik. Yönetim ve başkanım da yoğun bir şekilde çalışıyor. Tekrar kurgu ve kadroyu dizayn etmenin, hedeflediğimiz yere gelmenin planlaması içerisindeyiz.''

Rıdvan Dilmen, şu açıklamalarda bulundu:

Sokakta yürüdüğümüz zaman, yüzlerce Rıdvan ismini benim sebebimle çocuklarına koyan aileler görüyorum. Hatta İzmir’de Rıdvan Dilmen adı da var. Fenerbahçeli olmak farklı bir şey. Fenerbahçeli olmayan bunu anlayamaz. Tabii ki diğer camialara da saygı duyuyorum.

Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, WinWin programında 2500 adet forma satın alırken şunları söyledi:

Her hafta sonu ben Bebek'ten o Üsküdar'dan gelirdi. Yürüyerek stada giderdik. O günkü çocuk bugün Fenerbahçe'ye ev sahipliği yapabiliyor. Ben doğuştan Fenerbahçeliyim. Ailemde hiç Fenerbahçeli yoktu. Türkiye'nin çok saygıdeğer takımlarında sporcu ve yönetici olan akrabalarım vardı. Bir akrabam bana büyük bir takımın formasını giydirip fotoğraf çektirmişti. Bu baskılara rağmen Fenerbahçeli oldum. Demek ki doğarken Fenerbahçeli olmuşum. Fenerbahçe sporun değişik dallarında başarılı olan bir kulüp. Muazzam bir cemiyet. Biz de grup olarak katkılarda bulunmaya çalıştık. Burada önemli olan ne kadar paranın toplandığı değil. Önemli olan Fenerbahçe'nin birlik ve beraberliğini göstermesi. Biz memleketimizi, kulübümüzü seviyoruz. Arkamda genç kardeşlerim var. Yelken bölümünde güzel şeyler yapıyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü, Tokyo Olimpiyatları'ndan madalyayla dönecek. Futbol önemli ama Fenerbahçe bir spor kulübü. Bu formaları senelerdir beraber olduğum, Soma'da vefat eden madenci arkadaşlarımızın Fenerbahçeli çocuklarına armağan etmek istiyorum. Göbeklitepe ve Niğdeli çocuklara armağan etmek istiyorum.

"Bu taraftar her şeyi başarabilecek güçte"

Deivid De Souza ise, "Bu kampanya çok önemli. Taraftarlar kötü günlerde de destek oluyor. Bu durumu kısa sürede atlatacak. Fenerbahçe kısa süre sonra o heyecanı tekrardan yaşayacak. Buradaki herkese ve taraftarlara teşekkür ediyorum. Burada çok güzel zamanlar geçirdim. Çok başarılı bir süreç oldu. Kişisel olarak da hüzünlü bir dönem oldu. Annemin vefat ettiği günlerde ciddi bir sakatlık yaşamıştım. Fenerbahçe taraftarları her zaman bana destek verdi. Bu taraftar her şeyi başarabilecek güçte." açıklamalarında bulundu.

Fenerbahçe İdari Menajeri Volkan Ballı ise, "Kıraç'ın şarkısı 100. yılımızındaki şampiyonluğumuzda bizi motive etmişti. Fener olalım. Destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"Fenerbahçe'nin bir neferiyim"

Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Emre Belözoğlu canlı yayına bağlanarak Fenerbahçe'nin bir neferi olduğunu söyledi.

Yıldız ismin açıklamaları şu şekilde:

Fenerbahçe benim çocukluğumun hayali. Zeytinburnu, Galatasaray'da forma giydim. 28 yaşında Fenerbahçe forması giymek nasip oldu. Hayatımın en mutlu günlerini Fenerbahçe forması altında yaşadım. Beraber 3 Temmuz sürecini yaşadık. Fenerbahçe ne zaman ihtiyacı olursa taraftar onlara yardımcı oldu. Şampiyonluk sonrası taraftarların boynuna sarılıp ağladık. Bugün WinWin'le, Fener Ol kampanyası ile taraftarlar destek oluyor.

Bugün bazı şeyler konuşuldu. Biz de Ali Koç ve Semih Özsoy ile görüştük. Fenerbahçe'de oynadığım dönemde ve şimdi büyüklüğünü hep hissettim. Yollarımız tekrara kesişirse Fenerbahçe'nin bir neferi olacağım. Fenerbahçe'nin gönlümdeki yerini anlatmak istedim.

FenerOl Kampanyası'nda ne kadar toplandı?

Kampanya kapsamında şu ana kadar 40 milyon Euro tutarında bir gelir elde edildiği belirtilmekteyken, bağış yapılmaya başlandığında 65 milyon Euro hedef koyulmuştu.

Kısa süre içerisinde Türkiye’de futbol camiasının tamamının dikkatini çekmeyi başaran Fener Ol kampanyasında bağış tutarı henüz duyurulmadı. Ancak tutarın 40 milyon Euro bandında olduğu iddia ediliyor.


WinWin programında gecenin bilançosu

Fenerbahçe WinWin bağış kampanyası devam ediyor! Yapılan 2 programın ardından 'Fener Ol' kampanyasına destek için düzenlenen 3. "Fenerbahçe WinWin" programında forma alımı sürdü. Sarı-lacivertli camiaya ekonomik destekte bulunan taraftarlar 300 liralık formalardan aldı ve SMS ile 20 liralık destek yapıldı! Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, hedeflerinin 400-450 milyon TL olduğunu belirtip, WinWin kampanyasının 4 Nisan 2020'ye kadar süreceğini söyledi.

FORMA ALANLAR

Ferit Şahenk: 2 bin 500 forma

Mehmet Kızıl: 2 bin forma

KKTC Fenerbahçeliler Derneği: 600 forma

Engin Aygüney: 506 forma

Adana Fenerbahçeliler Derneği: 501 forma

Ünye Fenerbahçeliler Derneği: 152 Forma

İstanbul’dan adını vermek istemeyen bir kişi: 650 forma

New York Fenerbahçeliler Derneği: 1175 forma

Viyana Fenerbahçeliler Derneği: 310 forma

Mersin Fenerbahçeliler Derneği: 533 forma

 

Fenerbahçe’yi destekleriyle yalnız bırakmayanlar, tam 5 ev ve 20 otomobil, Zeljko Obradovic ile yemek, imzalı Alex forması, kombine bilet, takımla birlikte deplasmana gitme, Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda maç yapma fırsatı ve hayallerini süsleyen 5 bin ödülden birine sahip olma şansını yakalayacak.

'Fener ol' kampanyasına formalarını satarak destek veren Civan, alt yapı seçmeleri için İstanbul'a gitti

HAKKARİ'nin Yüksekova ilçesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başlattığı 'Fener ol' kampanyasına, biriktirdiği formalarını satarak destek veren Civan Çapraz (13), yarın yapılacak Fenerbahçe altyapı seçmelerine katılmak için İstanbul’a gitti.

Yüksekova'da yaşayan ve Fenerbahçe'ye gönül veren bir taraftar olan Civan Çapraz, 4 yıldır biriktirdiği formaları ilçe merkezinde satarak, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün başlattığı 'Fener ol' kampanyasına destek verdi ve satıştan kazandığı parayı kulübe bağışlayacağını söyledi. Dün akşam özel bir televizyon kanalında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç'un bulunduğu programa telefonla bağlanan Civan Çapraz, "Her yıl babam bana doğum günümde Fenerbahçe forması hediye eder. Fenerbahçe gemisindeyim her zaman. Başta veya sonda olmak önemli değil. Ben de bugün içindeyim ve içerisinde olduğum için de gurur duyuyorum. Hepinize teşekkür ederim. En büyük hayalim Fenerbahçe'de oynamak. Hafta sonu da seçmelere katılmak üzere İstanbul'a geleceğim" dedi.

Rıdvan Dilmen Civan'a bağlandığı için teşekkür edip ay sonunda ziyarete geleceğini söyledi. Fenerbahçe Spor Kulübü Ali Koç ise, "Seçmelerde seçilirsin, seçilmezsin onu bilemem, inşallah seçilirsin. Arzu etmek, elde etmenin yarısıdır. Ama seni ve aileni maça davet edeceğim. İşte sen ve senin gibiler Fenerbahçe'nin zenginliği" diye konuştu.

Civan Çapraz, yarın yapılacak Fenerbahçe altyapı seçmelerine katılmak için bugün de İstanbul’a gitti. Babasıyla birlikte uçağa binen Civan'ı uğurlamaya gelen kardeşleri de ağabeylerine destek vermek için Fenerbahçe forması giydi.

Baba Ferhat Çapraz, bölgede yetenekli gençlerin olduğunu belirterek, "İnşallah spora meraklı olan gençlerimizin önü açılır. Oğlum Civan sıkı bir Fenerbahçe taraftarı. Umarım iyi sonuçlarla döneriz" dedi.

Derslerinde de çok başarılı olduğu belirtilen Civan Çapraz, tek hayalinin Fenerbahçe takımında oynamak olduğunu söyleyerek, "Yarın Fenerbahçe altyapı seçmelerine katılacağım ve çok heyecanlıyım. Seçmelerde Rıdvan Dilmen ve Başkan Ali Koç ile görüşmeyi çok istiyorum" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler