WTA Dubai’de finalistler belli oluyor, Muguruza - Mertens maçı tamamlandı

12.03.2021 - 18:32 | Son Güncellenme: 12.03.2021 - 18:34

Tenis haberleri... WTA Dubai’de yarı final müsabakaları bugün oynanıyor. Günün ilk maçında İspanyol Garbine Muguruza, Belçikalı rakibi Elise Mertens ile karşılaştı. Her iki sporcu da finale kalmak için varını yoğunu ortaya koydu. Özellikle ilk seti Muguruza’nın lehine 6-4 sona eren mücadele az kala uzatmalara gidiyordu. Ancak, Belçikalı Mertens hata yapınca Muguruza ilk seti kazanmış oldu. İkinci sette Mertens oyuna dahil olsa da sonuç tie break atışlarıyla belirlendi. Muguruza, 6-5 ve 7-6’lık setlerle Belçikalı rakibini 2-0 elemeyi başardı. İşte detaylar...

WTA Dubai’de finalistler belli oluyor, Muguruza - Mertens maçı tamamlandı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Kadınlar tenis turnuvasında Dubai günleri sona ermek üzere. WTA Dubai organizasyonunun yarı final müsabakasında bugün, İspanyol Garbine Muguruza ile Belçikalı Elise Mertens mücadelesi vardı. İlk seti başa baş giden mücadelenin ikinci setinde de benzer bir tablo vardı. Mertens’in güçlü savunmasını yıkamayan Muguruza, maçı tie break atışlarıyla bitirdi. Muguruza, Elise Mertens’i 6-4 ve 7-6’lık setlerle turnuvanın dışına itti.

WTA Dubai’nin ilk finalisti Muguruza oldu

2016 yılında Fransa Açık Tenis Turnuvası final müsabakasında Serena Williams’ı yenip kupaya ulaşan Muguruza, bugün kendisinden yaşça genç bir sporcu olan Elise Mertens’i elemesini bildi. İspanyol raket, Mertens’i 6-4 ve 7-6’lık setlerle geçti. Bu sonuçla beraber, Muguruza; WTA Dubai’de finale çıkan ilk sporcu oldu. Maçın akabinde konuşan Muguruza, “Evet birçok maç puanı kaçırdım. Birçok maç puanı kurtardı. Çok yetenekli bir oyuncu. Bizim için önemli bir galibiyetti. Evet tabii ki geriden gelmek zaman zaman avantaj yaratabilir. Onun odak noktasının arttığını hissettim. Bundan sonrasını dört gözle bekliyorum. Çok heyecanlıyım. Burada ilk kez final oynayacağım. Sezon içinde tenisten uzak kaldığım dönemlerde olmuştu ama şu an çok hazırım.” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler