WTA Lyon’u 18 yaşındaki Clara Tauson kazandı!

07.03.2021 - 23:26 | Son Güncellenme: 07.03.2021 - 23:30

Danimarlkalı Clara Tauson, bugün; WTA Lyon finalinde İsviçreli Victoria Golubic’i 6-4 ve 6-2’lik setlerle yenerek kariyerinin ilk WTA şampiyonluğuna uzandı. 18 yaşındaki sporcu, eski WTA şampiyonu Golubic’e fire vermeden 2-0 gibi net skorla turnuvayı kazandı.

WTA Lyon’u 18 yaşındaki Clara Tauson kazandı!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

18 yaşındaki genç tenisçi Clara Tauson, pazar günü Metropole de Lyon’da oynanan final maçında; İsviçreli rakibi Victoria Golubic’i 6-4 ve 6-2’lik setlerle yenerek WTA Lyon’u kazanan isim oldu. Flaş galibiyetten sonra maçla ilgili görüşlerini paylaşan Tauson, “Agresif oynadığımı düşünüyorum. Birkaç hata yapmış olsam da oyunumu oynadım. Kazanmak veya kaybetmek hakkında uzun uzadıya düşünmedim. Sadece eğlendim. Ve bu motivasyona sahip olmak bana çok yardımcı oldu.” dedi.

87 dakikalık maçı 18’lik Tauson kazandı

2 set süren maçta avantaj sayısının sık sık el değiştirmesi ve diğer etmenlerden ötürü maç süresi beklenenden daha uzun oldu. Danimarkalı Tauson, 2 seti 6-4 ve 6-2’lik sayılarla 2-0 gibi net skor farkıyla kazanmasına karşın; eski WTA galibine karşı zorlandı. Tauson, “Gerçekten iyi oynadım. İlk set dışında rakibe taviz vermedim. Normalde bazı düşüşler, kayıplar yaşıyorum ama bu hafta öyle bir şey olmadı. Bu yüzden çok memnunum.” şeklinde konuştu.

 

Senin için hazırladığımız haberler