Wuhan takımı sonunda evine döndü!

19.04.2020 - 16:53 | Son Güncellenme: 19.04.2020 - 16:53

Yolunun İstanbul'a da düştüğü gündeme gelen Çin'in Wuhan Zall takımında forma giyen futbolcular evlerine kavuştu. 100 günü aşan süreden sonra evlerine kavuşan futbolculara karşılama töreni de yapıldı.

Koronavirüsün merkez üssü olarak kayıtlara geçen Çin'in Wuhan kentinde yaşam normale dönmeye başladı. Çin'in ilk lig takımı olan Wuhan Zall takımı oyuncuları ise 104 gün sonra evlerine dönebildi.

DIŞ HABER/AJANSSPOR

5 Ocak'ta İspanya'ya gitmeden önce antrenman yapıyorlardı. Futbolcular, antrenörleri Jose Manuel Gonzalez Lopez'in evinde neredeyse 2 ay kaldılar.

Karantina sebebiyle Wuhan'dan uzaklaşmışlardı

Wuhan kenti karantinaya alındığı için futbolcular, Wuhan'ın 600 kilometre güneyinde bulunan Guandgond'daki mahallelere taşınmak zorunda kalmıştı.

103 gün sonra döndüler

Sonunda futbolcular cumartesi (dün) günü itibarıyla eve dönedildiler. Dönüş esnasında taraftarları futbolcuları karşıladı. Karşılaşaada ise herkes maske taktı ve gereken önlemleri aldılar.

İstanbul'a geldiler iddiası

Hatırlanacağı gibi South China Morning Post'ta yer alan habere göre; Wuhan Zall ekibinin Mart ayında İstanbul'a da uğradığı ve mola verdiği iddia edilmişti.

Senin için hazırladığımız haberler