Xabi Alonso'nun masalsı hikayesi nasıl başladı?

Akın Ungan
26.05.2024 - 11:02 | Son Güncellenme: 26.05.2024 - 11:10

Bayer Leverkusen ile namağlup Bundesliga ve Almanya Kupası şampiyonu olan, UEFA Avrupa Ligi'nde ise finalde kaybeden Xabi Alonso'nun masalsı hikayesi nasıl başladı?

Xabi Alonso'nun masalsı hikayesi nasıl başladı?

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

2022/23 sezonunun 8. haftasında Bayer Leverkusen Bayern Münih'e 4-0 mağlup olup 17'inci sıraya inince kulüp yönetimi teknik direktör Gerardo Seoane'yi göndermişti.

Ancak kulüpte iki yönetici  yeni bir antrenör bulmuştu bile.  Onu uzun süredir takip ettikleri belliydi. Bu iki yönetici Leverkusen'in İspanyol CEO'su Fernando Carro ve Sportif Direktörü Simon Rolfes'ti.

İkilinin karar kıldıkları kişi henüz hiçbir A takımını çalıştırmamış o sırada ise Real Sociedad B Takımını çalıştıran antrenörlük kariyerinin başlangıcında olan genç bir hocaydı. Aslında geçmişin en önemli oyuncularından biri olan Xabi Alonso idi getirdikleri yeni getirdikleri teknik direktör.

İlgini Çekebilir
Namağlup şampiyon Almanya Kupası'nı da evine götürdü
Habere Git

Peki bu kadar deneyimsiz bir hoca ile işler iyi gidecek miydi? İki yönetici ona inanmışlardı. Çünkü futbolculuk kariyerinde Bayern Münih, Liverpool, Real Madrid gibi büyük takımlarda oynayan ve Pep Guardiola, Carlo Ancelotti, Jose Mourinho ve Rafa Benitez gibi dev hocalarla çalışmıştı ve Real Sociedad B Takımında da iyi işler yapıyordu.

Basklı eski ünlü futbolcu, 2022/23 sezonunda takımı alır almaz  işe 4-0'lık Schalke galibiyeti ile başladı. Ardından süratle takım tırmanışa geçti ve ligin ilk yarısını 8'inci sırada tamamladı. İkinci yarıda ise yükseliş trendi sürdü ve Leverkusen sezonu 6'ncı sırada Konferans Ligi'ne katılım pozisyonunda bitirdi. Ancak Laipzig'in kupayı kazanmasıyla Leverkusen Avrupa Ligi'ne katılım hakkı kazandı. 

Sonrası ise masal gibi bir başarı hikayesi.

2023/24 sezonunda Bayer Leverkusen yenilgisiz Bundesliga ve Almanya Kupası şampiyonluğunu kazanırken, sezonun tek resmi maç yenilgisi ile Avrupa Ligi ikinciliği geldi. Alonso'nun oynattığı futbol, yarattığı birliktelik ve 51 maç süren yenilmezlik serisi bütün dünyanın dikkatini çekti. Real Madrid, Bayern Münih ve Liverpool onu transfer etmek için sıraya girdi. Ama o Leverkusen'e verdiği sözü tutmayı seçti ve kulüpte kaldı. Şimdi herkes merakla yeni sezonda Leverkusen'in Şampiyonlar Ligi performansını beklemeye başladı.

Bir teknik direktörün 5 büyük ligin birinde ilk A Takımı görevinde bu derece bir başarı hikayesi yazması kolay görülecek bir şey değil.

Tebrikler Leverkusen'de Xabi Alonso'yu keşfeden Fernando Carro und Simon Rolfes. Tebrikler bu masalsı hikayeyi yazan Xabi Alonso.

Senin için hazırladığımız haberler