Xavi: "Arap futbolu büyük bir sıçrayış yaptı"

05.03.2021 - 14:41 | Son Güncellenme: 05.03.2021 - 14:49

Futbolu bıraktığı Katar takımlarından Al Sadd'ta teknik direktörlük yapan Xavi, kariyeri ve geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Peki İspanya ve Barcelona'nın efsane futbolcusu Xavi, Arap futbolu hakkında ne düşünüyor, Katar'da geldiği için pişman mı? İşte tüm detaylar...

Xavi: "Arap futbolu büyük bir sıçrayış yaptı"

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2019 yılından itibaren Katar takımlarından Al Sadd'ın teknik direktörlüğünü yapan efsane İspanyol futbolcu Xavi Hernández, günümüz Arap futbolu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

2022 yılında Katar'da düzenlenecek olan Dünya Kupası'nda da projelerden de sorumlu olarak görev alan Xavi Hernández, 2022 Katar Dünya Kupası web sitesine röportaj verdi.

Son dönemde Arap futbolunun büyük bir sıçrayış yaptığını ifade eden 41 yaşındaki teknik adam Xavi, şu ifadeleri kullandı:

"Arap futbolu büyük bir sıçrayış yaptı"

"Arap takımları için son dönemlere bakınca büyük bir sıçrayış yaptığı görüyoruz. Benim düşünceme göre bir çok Avrupa kulüpleriyle rekabet edecek seviyeye ulaştı. Ayrıca Asya kıtasında, kulüpler seviyesinde düzenlenen en büyük futbol organizasyonu olan AFC Şampiyonlar Ligi'nde de bu gelişimi takdir ettim."

"Burada çok mutluyum"

"Katar’a gelmemin, hayatımda aldığım en iyi kararlardan biri olduğunu düşünüyorum. Eşim Doha’da mutlu, çocuklarım Katar’da doğdu ve ben de burada çok mutluyum. Özellikle kulübümle elde ettiğimiz zaferleri ve kazandığımız kupaları da düşününce buradaki en mutlu anımın ne olduğunu söylemek zor. Kariyerim boyunca birçok karşılaştırmaya maruz kaldım ve bu nedenle iki futbolcuyu karşılaştırmayı sevmiyorum. Buna dahil olmaktan hoşlanmıyorum çünkü her oyuncunun kendi kişiliği var ve şu anda inanılmaz seviyede oynayan birçok farklı orta saha oyuncusu bulunuyor" 

"Futbola başlamamda en büyük etken ailemdi"

Öte yandan futbola kariyerinin başlangıç sürecine de değinen efsane futbolcu Xavi "Futbola başlamamda beni en çok etkileyen şey ailemdi. Çünkü babam, kardeşlerim ve ailemizin büyükleri futbolu severdi. Sonra Barcelona’yı takip etmeye başladım ve Camp Nou’da maçlara gittim. Orada Schuster, Maradona ve diğer yıldız isimleri görünce oyuna olan sevgim daha da derinleşti. Barcelona’ya imza attığımda, kariyerim boyunca özendiğim ve saygı duyduğum Guardiola, Juan Villa gibi isimleri görme şansım oldu" ifadelerini kullandı.

Kariyeri kupalarla dolu

İspanyol yıldız Xavi, 1991'de alt yapıdan başlayan Barcelona kariyerinede toplam 769 karşılaşmaya çıktı ve 8 lig, 4 Şampiyonlar Ligi, 3 İspanya Kural Kupası ve iki Dünya Kulüpler Kupası şampiyonlukları yaşadı.

Ayrıca 2015'te Barcelona'dan Katar takımlarınan Al Sadd'a transfer olan efsane futbolcu Xavi, burada da toplam 82 karşılaşmaya çıktı ve 21 gol kaydetti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler