Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'dan Yabancı Hakem Açıklaması

Ali Bozkurt
26.03.2023 - 01:22 | Son Güncellenme: 26.03.2023 - 09:17

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yabancı hakem ve kırmızı-beyazlı takımdaki geleceği hakkında konuştu. Çalımbay, yabancı hakem kararını açıkladı. Detaylar...

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay'dan Yabancı Hakem Açıklaması

AJANSSPOR HABER

Süper Lig takımı DemirGrup Sivasspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay; Fiorentina maçı ve Ankaragücü galibiyeti hakkında açıklamalarda bulundu. Çalımbay, yabancı hakeme karşı olduğunu söyledi. 

''Oyuncularımız maç temposunu kaldıramadı''

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Rıza Çalımbay, "Fiorentina kaliteli bir takım, deplasmanda mağlup olduk, burada da golü bulduk ancak maalesef kötü goller yedik. Tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Güzel işler yaptık, mütevazı kadromuza rağmen güzel işler yaptık. İnsanlara anlatıyoruz ama anlamıyorlar. Avrupa'nın en yaşlı takımı bizdik, geçen sezon ligi en son kapatan ve bu sezon ligi en erken açan takım bizdik. Oyuncularımız maç temposunu kaldıramadı. Artık haftada bir maç oynayacağız ve daha iyi olacağız. Ankaragücü maçını kazandık, bizim için kritik bir galibiyetti, mutluyuz" dedi. 

"Yabancı hakeme karşıyım"

Tartışmalı hakem kararları hakkında ise Çalımbay, "Hakemlere inanıyorum. Bir maçımız var ki attığımız bir golü 15 günde çözemediler. Direkt ismini de veriyorum; Halil Umut Meler Max Gradel'e kırmızı kart veriyor. Ayıp ya gerçekten çok ayıp! Yabancı hakeme karşıyım, bence gerek yok! Hakemlerimize biraz daha eğitim vermek lazım. Hele bazıları var ki Avrupa'da maç yönetip geldiklerinde burası onlara hafif geliyor. Hakemlik zor iş ancak VAR gibi bir sistem var. Bunu kullanmak lazım. VAR'dan bir puanımız gitti; belki de o maçta bir puan alsaydık daha farklı olabilirdi" şeklinde konuştu. 

İlgini Çekebilir
Sivasspor'da Samu Saiz ile Isaac Cofie, gol atamaya devam ediyor
Habere Git

"Sivasspor'la görüşmemiz olmadı"

 "Sivasspor'la sözleşme uzatacak mısınız?" sorusuna ise Rıza Çalımbay, "Şu anda yönetimle sözleşme uzatma konusunda görüşmemiz olmadı. Hedefimiz Türkiye Kupası'nı kazanmak. Aynı başarıyı tekrarlamak istiyoruz"

Senin için hazırladığımız haberler