Beşiktaş’ta Atiba’nın Lisansı Yabancı Kuralı Sebebiyle Tehlikede

Ali Bozkurt
10.09.2022 - 19:28 | Son Güncellenme: 10.09.2022 - 19:38

TFF tarafından kurulan yabancı kuralında izin verilen yabancı sınırını geçen Beşiktaş emektar kaptanının sözleşmesini donduruyor.

Beşiktaş’ta Atiba’nın Lisansı Yabancı Kuralı Sebebiyle Tehlikede

AJANSSPOR HABER

TFF’nin açıkladığı yabancı kuralına göre kulüpler kadrolarında en fazla 14 tane yabancı futbolcu bulundurabiliyor. Kadrosunda 15 yabancı bulunan Beşiktaş 1 yabancı oyuncusunun sözleşmesini dondurmak zorunda. 

Çare Atiba

Ortaçizgi.com’un haberine göre Beşiktaş’ın sözleşmesini donduracağı isim Atiba. Tyler Boyd’un sözleşmesinin feshedilmesi halinde Beşiktaş’ın 250 bin Euro tazminat ödemek zorunda olması siyah beyazlıları bu hamleden vazgeçiriyor. Montero’nun da kadro rotasyonunda yer bulabileceğini düşünen Beşiktaş yönetimi Atiba’nın sözleşmesini dondurmaya sıcak bakıyor. Atiba’nın halihazırda bulunan sakatlığında ilaçlı tedaviyi reddetmesi ve oyuncu tamamen iyileştiğinde Dünya Kupası’nın başlayacak olması Beşiktaş’ı bu karara itiyor.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş İkinci Başkanı Engin Baltacı: ''Bu olay kime yarıyor?''
Habere Git

Beşiktaş için 326 maç

2013/2014 yaz transfer döneminde bedelsiz bir şekilde Beşiktaş kadrosuna katılan Atiba, Beşiktaş için 326 maça çıktı. Atiba Beşiktaş için çıktığı maçlarda 23 gol atarken 37 tane de asist yaptı. Kanada Milli Takımı forması da giyen 39 yaşındaki Atiba ülkesi adına çıktığı 97 maçta 9 gol attı, 2 asist yaptı. 2022 Dünya Kupası’nda Milli Takım fomasıyla ilk defa Dünya kupası heyecanı yaşayacak Atiba’nın Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 275 bin Euro. Kanadalı yıldızın Beşiktaş’la 30 Haziran 2023’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler