Yabancı Kuralı Devam Edecek Mi? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Açıkladı

Akın Ungan
13.09.2022 - 13:14 | Son Güncellenme: 13.09.2022 - 14:09

Süper Lig'de 8+3 yabancı kuralı devam edecek mi? Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükeşi yabancı kuralı hakkında konuştu. İşte detaylar.

Yabancı Kuralı Devam Edecek Mi? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi Açıkladı

Spor Toto Süper Lig'de yabancı oyuncu sayısına sınır getiren kural tartışılmaya devam ediyor. Sahaya sürülen ilk 11'lerde en az 3 Türk futbolcunun olmasını zorunlu kılan yabancı kuralı kulüpler tarafından eleştirilirken, konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan (TFF) açıklama geldi. TFF Başkanı Mehmet Büyükeşi, Habertürk'e konuştu.

"Değiştirmeyi düşünmüyoruz"

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi: "Yabancı kuralı bu sezon 8+3 şeklinde devam edecek. Kulüplerin bir talebi olmadı, zaten biz de değiştirmeyi düşünmüyoruz." ifadelerini kullandı.

Yabancı kuralı nedir?

Yabancı kuralı, sahada müsabakaya devam eden kadroda aynı anda en fazla 8 yabancı uyruklu futbolcu bulundurulması koşuluyla, sözleşmesi devam edenler de dahil en fazla 21 yabancı uyruklu oyuncunun tescil edilerek A Takım ve Müsabaka İsim Listesinde bulundurulması uygulamasıdır.

İlgini Çekebilir
TFF'de iki istifa!
Habere Git

Çebi: "100 bin lira ceza ödeyelim"

Kulüplerden TFF'nin getirdiği yabancı kuralına tepki gösterilmişti. Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, daha önce yaptığı konuşmada Federasyona konuyla ilgili çözüm önerisi sunduğunu duyurdu. Çebi, "14 takım olarak TFF'ye müracaat ettik ve '8+3 için teşekkür ederiz ama +1 yabancı oynatma hakkını verin. Eğer kullanırsak, oynadığı maç kadar 100 bin lira ceza ödeyelim." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler