TFF ve Kulüpler Birliği yabancı kuralını görüşüyor!

Akın Ungan
12.05.2023 - 18:08 | Son Güncellenme: 12.05.2023 - 18:22

Son dakika | TFF ve Kulüpler Birliği bir araya geldi. Toplantıda yabancı kuralı ana gündem maddesi olarak öne çıktı. İşte detaylar...

TFF ve Kulüpler Birliği yabancı kuralını görüşüyor!

Türkiye Futbol Federasyonu ile Kulüpler Birliği Vakfı Riva'da bir araya geldi. Kulüplerin yönetici düzeyinde temsil edildiği toplantıda yabancı kuralının netleşmesi bekleniyor.

Yabancı kuralı toplantının ana gündem maddesi

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin daha önce açıkladığı gibi federasyon ve Kulüpler Birliği Vakfı bugün bir araya geldi. Taslaklar üzerine çalışmaların devam ettiği yabancı kuralı, toplantının ana gündem maddesini oluşturdu.

Toplandıda 4. saat geride kaldı

A Spor'un haberine göre TFF - Kulüpler Birliği toplantısında 4. saat geride kalırken, toplantının daha da sürebileceği belirtildi. Yabancı kuralının görüşüldüğü zirvede kararın büyük ölçüde netleşmesi bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi'den yabancı kuralı açıklaması
Habere Git

Büyükekşi daha önce açıklamıştı

Kahramanmaraş merkezli yaşanan feci afetlerin ardından depremzedeler için TFF'nin yürüttüğü Omuz Omuza kampanyası kapsamında düzenlenen özel maç öncesi TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Adana Demirspor tesislerini ziyaret etmiş, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu.

"Taslaklar üzerine çalışıyoruz"

Yabancı kuralı hakkında verilecek karar ile ilgili Mehmet Büyükekşi, "Cuma günü Kulüpler Birliği ile bir toplantı yapacağız. Hazırlamış olduğumuz taslaklar var. Bizim ağzımızdan duymadığınız veya sitemizden yayınlamadığımız hiçbir şeye itibar etmeyin. Daha taslaklar üzerine çalışıyoruz. Hedefimiz Türk futbolunun daha ileri gitmesi" demişti.

Mevcut kural 8+3

Mevcut yabancı kuralı 8+3 şeklinde devam ediyor. Buna göre sahada en az 3 yerli futbolcunun olma zorunluluğu bulunuyor. Kulüpler arasında, yaptıkları transferler çerçevesinde bu kuralın devam etmesini isteyenlerin yanı sıra kuralın tamamen kaldırılmasını ya da sayının artırılmasını bekleyenler de yer alıyor.

İlgini Çekebilir
TFF, başkanlara 100'er 100'er ceza kesti
Habere Git

Senin için hazırladığımız haberler