Yabancı mı, yerli mi? Nihat Özdemir yeni MHK için tarih verdi!

24.10.2021 - 09:36 | Son Güncellenme: 24.10.2021 - 09:40

TFF Başkanı Nihat Özdemir, yeni MHK Başkanı hakkında konuştu. Özdemir, yabancı bir başkandan yana olmadıklarını ifade etti. İşte detaylar...

Yabancı mı, yerli mi? Nihat Özdemir yeni MHK için tarih verdi!

AJANSSPOR-HABER 

Spor Toto Süper Lig'de artan hakem hatalarının ardından başta Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor olmak üzere kulüpler, Merkez Hakem Kurulu'nun mevcut sisteminin değişmesi gerektiğini savunmuştu. Bu yönde toplantılar yapılmış ve sonrasında MHK Başkanı Serdar Tatlı, SMS ile istifa etmişti. TFF, yeni MHK için kolları sıvadı ve gündeme birçok isim geldi. TFF Başkanı Özdemir, bu konuda konuştu. Detaylar haberde...

"Yabancı bir MHK Başkanı düşünmüyoruz"

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Serdar Tatlı'nın istifasının ardından Milliyet'e konuşan Nihat Özdemir, kendilerinin hiçbir şekilde yabancı bir MHK Başkanı düşünmediğini ancak; Avrupa’da kabul edilmiş bir eğitimcinin kurula yardımcı olabileceğini söyledi.

Özdemir, yönetimdeki arkadaşlarının değişik alternatifler üzerinde çalıştığını ve Kulüpler Birliği Vakfı’nın da görüşü alınarak birkaç gün içerisinde yeni kurulun açıklanacağını ifade etti.

Yabancı adaylar arasında kimler vardı?

Bilindiği gibi kamuoyunda başta Collina olmak üzere, İngiliz David Elleray ve İspanyol Manuel Enrique Mejuto Gonzalez isimleri, Merkez Hakem Kurulu için alternatif olarak gündeme gelmişti.

Sürpriz isimler olabilir

TFF Başkanı Özdemir’in bu açıklamasından sonra, Ufuk Özerten, Sabri Çelik, Mustafa Çulcu, Abdurrahman Arıcı gibi gündemdeki isimlerin dışında, çok sürpriz birinin daha kurul için gündeme gelebileceği belirtiliyor.

TFF resmi olarak istifayı duyurmadı

Bu arada habere göre; Federasyon başkanı ve kurmaylarının Serdar Tatlı’nın Merkez Hakem Kurulu başkanlığından istifasını "şok" ve "yakışıksız" olarak nitelendirdiği belirtildi. Aradan üç gün geçmesine karşın bu kararın TFF internet sitesinde duyurulmaması da dikkat çekti. Aynı federasyon, boş dilekçesi işleme konan Metin Tokat ile ilgili istifayı anında ilan etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler