Yabancı sınırı için ne dediler?

09.07.2020 - 18:48 | Son Güncellenme: 09.07.2020 - 18:59

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna, Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay ve Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ve Ankaragücü Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez yabancı sınırı hakkında ne dedi? Detaylar haberimizde..

Yabancı sınırı için ne dediler?

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 14 olan yabancı sınırını kademeli olarak azaltmaya ve sahadaki yabancı oyuncu sayısını düşürmeye karar vermesinin ardından, birçok teknik direktör konu hakkındaki görüşlerini dile getirdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim

"Bugün Avrupa'da en çok oynayan, yılların en çok oynayan oyuncusu bu yıllarda. Hem de oyuncularımız Avrupa'nın en iyi takımlarında oynuyor. Ama dediğim gibi herhalde gelişimi böyle uygun gördüler ama ben ve öğrendiklerim ve tecrübem hayat bana kısıtlamalarla gelişilemeyeceğini söylüyor. Bizim problemimiz yetiştirmede. Lafa gelince herkes altyapı altyapı ama bizim problemimiz yetiştirmede. Oyuncu ayırt edebilir misiniz Türk oyuncu yabancı oyuncu diye. Oyuncu oyuncudur."

Alanyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut

"Her zaman söylediğimin arkasında olacağım. Serbest olması gerektiğini düşünüyorum. Yabancı sayısının alt yapıdan futbolcu çıkartmak ve geliştirmek ile alakalı olmadığını düşünüyorum"

Antalyaspor Teknik Direktörü Tamer Tuna

"Bir gerçek var ki sahada bugün bizde olduğu gibi zaman zaman 6-7 yerli oyuncuyla maçlara çıkabildik. Bu sayının fazla olması lazım ama bu sürecin altyapının iyi oluş sistemiyle ilerlemesi lazım. Trabzonspor bu konuda çok iyi. Bizim de Antalyaspor olarak çalışmalarımız var. Bu anlamda altyapıya büyük yatırımlar yapıldı. Umarım karşılığı iyi olacaktır. Ben pozitif ve olumlu buluyorum"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay

"Bana göre doğru. Ya tamamen serbest bırakmaları, ya da sınır koymaları gerekiyor. Kulüpler de 14 alacağına 6-7 çok iyi yabancı alabilir. Bakıyorsunuz yabancıların çoğu kulübede oturuyor. Bazısına bakıyorsunuz, özellikle Galatasaray 11 yabancı oynatıyor. Özellikle Anadolu takımları yanlış kullanıyor"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman

"Geçmişten deneyimimiz var. 5 artı 2, 4 artı 2. Artı 2 olan her şeye karşı çıkıyorum. Kulübeyi bozuyor, teknik adamı bozuyor, taktiksel gelişimi bozuyor. Genelde düşünüldüğünde kaç yabancı ile kulüpler devam edebilsin? Takım karakterini yükseltecek yabancıların olması gerekiyor. Türk oyuncularının da haklarının yenmeyeceği bir sistem olsun. Yerli oyuncuların da o hakları olması lazım. Teknik ekibin oyuncularla arası da bozuluyor. Yerli oyuncular ile yabancı oyuncular arasında sorunlar çıkıyor."

Ankaragücü Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez

"Bizim bu süreçte Avrupa'ya giden çok fazla milli oyuncumuz oldu. Çok futbolcumuz yurt dışına gitti. Yabancı sayısına takılmamak lazım. Belli kriterler konabilir ama kısıtlayarak da çözüme kavuşamayız. Yabancıyı kısıtlayacağız, yerli oyuncuların fiyatı artacak"

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın

“Yabancı konusu çok uzun bir konu. Bu TFF’nin aldığı bir karar. Benim merak ettiğim bu kararı kimler aldı? Kimler oturup bu kararı aldı? Altyapıdan oyuncu oynatma mecburiyeti koydular. Bunu koyarak genç oyuncuların yetişeceklerini mi sanıyorlar? Bunun için önce tesis lazım. Ben 18 kulübün tesislerini bir gezmelerini tavsiye ediyorum, bir görsünler bakalım. Hersek Ajax’ı örnek veriyor. Önce gidip Ajax’ın tesislerini gezin, sonra gelip 18 kulübün tesislerini gezin. Bakın bakalım birbirine benziyorlar mı? 8 tane oyuncu içeride olacak, 6 oyuncu kulübede olacak, 3 oyuncu evde oturacak, 2 oyuncu yemekte olacak. Bu iş bana çok acayip geliyor. Bu kuralı düşürmenin oyuncu yetiştirmekle alakası yok. Anadolu’daki takımları düşünün. 2 sene sonra altyapıdan 2 oyuncuyla oyna diyorsunuz. Adamlar altyapıdan 2 oyuncu bulamazsa ne yapacak, 9 kişiyle mi sahaya çıkacak? Bunu kim oturup konuştuysa, bir daha oturup konuşsun. Fatih hocayı, Şenol hocayı, Mustafa hocayı alın, bu konuyu konuşun. İsterseniz biz de gelelim, bizlerle de konuşun. Tesis olmadan, plan program olmadan oyuncu yetişmez. Türkiye’de altyapısı en iyi olan takımlardan birisinin hocası olarak söylüyorum ben bunu. Diğer Anadolu takımlarının da konuşma hakları var ve onlar da konuşsun.” 

Kasımpaşa Teknik Direktörü Fuat Çapa

"Bence federasyona niye böyle bir karar alındığını sormak lazım. Sayı daha önce de düşürüldü ve çıkarıldı. Bence kısıtlamanın bir şey kazandıracağına inanmıyorum. Altyapıdan oyuncu almak zorundaydınız ama kaç tanesi oynuyordu, çok değişen bir şey olmuyordu. Altyapı nasıl işlenir, nasıl oyuncu geliştirilir bunları düşünmek daha doğru olur. Maddi olarak yapıyorlarsa yine yanlışlık var. Bütçeye göre transfer yaptırıyor diğer federasyonlar. Öncelikle neden böyle bir karar alındığını öğrenirsek ona göre değerlendirme yapabiliriz. Yerli oyuncuların fiyatı tabii ki artacak. Havuz daralınca fiyat artar."

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

Senin için hazırladığımız haberler