"Yabancı sınırı konusunda da 'Neden?' diyorum"

29.07.2020 - 18:16 | Son Güncellenme: 29.07.2020 - 18:56

Ünlü yorumcu Mehmet Demirkol, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından alınan kararları değerlendirdi. Peki Mehmet Demirkol küme düşmenin kaldırılması ve yabancı kuralı için ne dedi? İşte detaylar...

"Yabancı sınırı konusunda da 'Neden?' diyorum"

 Mehmet Demirkol, Süper Lig'de 2020-21 sezonunun 21 takımla oynanması ve yabancı kuralının 1 yıl ertelenmesi yönündeki kararları yorumladı.

BeIN Manşet programında düşmenin kaldırılmasını değerlendiren Demirkol, "21 takım demek, 42 haftalık bir sezon demek. 11 Eylül'de başlayıp, 11 Mayıs gibi biteceğini düşünürken, 36 hafta çıkıyor. Bayramı da alırsak 37 hafta. 3 hafta da milli takım araları var. Avrupa kupası maçları, Türkiye kupası maçları vs. Nasıl sığılacak, nereye sığılacak, zaten çok iyi dinlenmeden lig başlayacak, bakalım böyle bir karar verilirse, muhtemelen bunun hesabı yapılmış olacaktır" dedi.

Yabancı sınırına değinen Demirkol, "Tabii bununla beraber yabancı sınırının da birkaç yıl için ertelenmesi gerekir çünkü öyle bir oyuncu havuzumuz yok elimizde. Birçok konuda olduğu gibi bu yabancı sınırı konusunda da 'Neden?' diyorum. Cevap, 'Çok para gidiyor yurt dışına' oluyor" diye konuştu.

Kaan Ayhan üzerinden verdiği örneğin yankı bulması hakkında konuşan ünlü yorumcu, "Dün Kaan Ayhan'ı söyledik, bir kısmı manşet olmuş. Kaan Ayhan'la hiçbir derdim yok, Türkiye'deki her takımda oynar. 300 bin Euro kazanan bir oyuncuyu, 1 milyon Euro'ya oynatmak için, kulübüne 2 milyon Euro veriyorsun. Gitti değil mi para? Gitti" diye görüş bildirdi.

 

Beklediği cevapları alamadığını vurgulayan Demirkol, "25 dakikalık konuşmada; neden, nasıl ve ne zaman sorularının cevaplarını alamadım. Enteresan bir basın toplantısı oldu.Umuyorum iyi düşünülmüştür ve umarım sorduğum soruların bir açıklaması olur. Ben bulamıyorum çünkü. Umarım bu işi halledebiliriz" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler