Yağız, Romanya'da hedefi 12'den vurdu

01.10.2015 - 12:15 | Son Güncellenme: 01.10.2015 - 12:15

İzmir Büyükşehir Belediyespor'un başarılı okçusu Yağız Yılmaz, Romanya'nın başkenti Bükreş'te düzenlenen Avrupa Grand Prix'inde 2x70 metre sıralama turlarında ulaştığı puanla yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu.

22 yaşındaki sporcu, elde ettiği 670 puanla, Eralp Demirkan'ın 15 yıllık rekorunu 1 puan geride bıraktı ve kariyerindeki 12'nci Türkiye rekoruna imza attı. Bugüne dek uluslararası yarışmalarda 17 kez kürsüye çıkan, Avrupa Takım Şampiyonası'nda altın madalya kazanan, , Türkiye şampiyonalarında 30'un üzerinde madalyası bulunan, dünya klasmanında 60. sırada yer alan İzmirli sporcu şimdi gözünü 2016'da İngiltere'de düzenlenecek Avrupa Kupası ile Antalya'daki Dünya Kupası'na çevirdi.


2016 Rio Olimpiyatları'na puan veren Danimarka'daki Dünya Kupası'nda okunun kırılmasıyla büyük şansızlık yaşadığını hatırlatan başarılı sporcu, "Gerekli düzenlemeleri yapamadım ve bu yüzden başarısız bir yarışma çıkardım. Ancak şansım sürüyor. Eğer, İngiltere ve Antalya'da ilk sırayı alabilirsem Rio kotasını elde edeceğim" dedi. 

Yağız Yılmaz'ın başarılı bir okçu olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyespor Okçuluk Antrenörü Cumhur Yavaş, "Yağız lkemiz adına gurur duyulacak bir sporcu. 12 yıllık kariyerinde ulusal ve uluslararası arenada madalyalar kazanıp 12 Türkiye rekoru kırdı. Danimarka'daki şanssızlığa rağmen Rio iddiasını sürdürmesi, ne kadar iyi durumda olduğunu gösteriyor " diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler