Yağlı Güreşlerde VAR Sistemi! Muratpaşa'da Başlıyor

Akın Ungan
28.04.2023 - 14:55 | Son Güncellenme: 28.04.2023 - 15:24

Son dakika güreş haberleri | 5. Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde ilk kez Video Yardımcı Hakem Sistemi (VAR) uygulanacak. İşte detaylar.

Yağlı Güreşlerde VAR Sistemi! Muratpaşa'da Başlıyor

Futbol dünyasından alıştığımız Video Yardımcı Hakem (VAR), yağlı güreş müsabakalarına da geliyor. Antalya'da Muratpaşa Belediyesi'nin 30 Nisan Pazar günü gerçekleştireceği 5. Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde ilk kez VAR sistemi uygulanacak.

1500 pehlivan katılacak

Konuksever Er Meydanı'nda gerçekleştirilecek 5. Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'ne tüm boylarda 1500 pehlivanın katılması bekleniyor. Aralarında 'geri vitesi olmayan pehlivan' lakaplı Orhan Okulu, 'Sarı Fırtına' İsmail Balaban, Ali Gürbüz, Tanju Gemici, Ertuğrul Dağdeviren, Fatih Atlı, Serhat Gökmen gibi 54 başpehlivan kol bağlayacak.

Alt boylar saat 8'de, başpehlivanlar 12'de kol bağlayacak

Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nin 16 kişilik davul-zurna ekibinin de er meydanında olacağı güreşler, saat 08.00'de alt boylarda başlayacak. Başpehlivanlar ise 12.00'de kol bağlayacak. 1 ton yağın kullanılacağı güreşlerde 10 bin kişilik yemek de verilecek.

İlgini Çekebilir
Türkiye Güreş Milli Takımı, Avrupa şampiyonasına damga vurdu
Habere Git

Yerel televizyonlar canlı yayınlayacak

Konuksever Er Meydanı'na gelemeyen güreşseverler için 5. Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri, yerel yayın yapan televizyon kanallarından canlı yayınlanacak.

TGGF Başkanı açıkladı! Muratpaşa'da VAR uygulaması

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) Başkanı İbrahim Türkiş, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu bünyesinde 20-21 Mayıs'ta başlayacak Türkiye Yağlı Güreş Ligi'nde uygulamaya alınacak VAR sisteminin ilk kez Muratpaşa'da uygulanacağını açıkladı.

"Puanlamanın öneminin artması, hakem performansını da mecburiyet haline getiriyor"

Türkiş, "Yağlı Güreş Ligi'nde puanlama esası söz konusu olduğu için derecelerin önemi çok daha arttı. Derecelerin ve puanlamanın öneminin daha fazla artması, etkin hakem performansını da mecburiyet haline getiriyor" ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
Kadın Güreş Milli Takımı Avrupa ikincisi!
Habere Git

"Etkili bir VAR sisteminin oluşturulmasına karar verdik"

Sözlerine devam eden Türkiş, "Bunun için etkili bir VAR sisteminin oluşturulmasına karar verdik. VAR sistemini ligde uygulamadan önce, ilk olarak 5. Muratpaşa Belediyesi Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde başlatacağız. Muratpaşa güreşleriyle VAR sistemini devreye sokacağız. Bu bizim için hem bir test hem de başlangıç olacak"

Senin için hazırladığımız haberler