Yağlı güreşte büyük skandal! Doping uzmanlarının geldiğini görünce...

19.06.2018 - 13:39 | Son Güncellenme: 19.06.2018 - 13:39

Dopingle Mücadele Merkezi, Yalova Fevziye ve Sakarya Akyazı Yağlı Güreş organizasyonlarını bastı, sporcular kayboldu.

Fevziye’de uzmanların geldiği anlaşılınca 60’a yakın güreşçiden birçoğu kıspetleriyle yok olurken, 1 pehlivan ise sakatlanmış gibi güreş alanına ambulans çağırarak binip gitti

DOPİNG vakalarının artık arsızlık boyutuna vardığı yağlı güreşte geçtiğimiz hafta sonu büyük skandal yaşandı. Yapılan yoğun ihbar ve şikâyetlerden sonra harekete geçen Dopingle Mücadele Merkezi önce Yalova Fevziye, ardından Kırkpınar provası olarak bilinen Sakarya Akyazı yağlı güreş organizasyonlarını bastı. Fevziye’de uzmanların geldiği anlaşılınca aralarında başpehlivanlık güreşlerinde yer alanlardan, yaşları 14-16’ya kadar inen 60’a yakın güreşçi er meydanından çil yavrusu gibi dağılarak kaçtılar. Bazıları doğrudan kıspetleriyle yok olurken, bazıları gelen uzmanlarla tartıştı ve numune vermedi. Bazıları da sakatlık numarası yaparak gittiler. Abartan bir pehlivan anında sakatlanmış gibi güreş alanına ambulans çağırarak binip gitti. Tur geçmesine rağmen kaçanların da bulunduğu pehlivanlarla uzmanlar arasında kovalamaca olduğu da dikkat çekerken ortaya oldukça komik görüntüler de çıktı.

BU KEZ HİÇ ORTAYA ÇIKMADILAR

KULE hakemlerinin ve cazgırların da “Kaçmayın” anonslarına rağmen engel olamadıkları kontrol skandalı, bir gün sonra bu kez de Akyazı’da yaşandı. Doping uzmanlarının bir gün sonra Akyazı’ya geleceğini öngören hemen hemen aynı pehlivanlar, güreşlere kayıtlı olmalarına karşın bu kez hiç ortaya çıkmadılar bile. Bir önceki gün yaşananlar hakkında bilgi sahibi olmayanlardan ise yine kaçanlar olarak ön plana çıktı.

KONTROLLER SIKLAŞTIRILACAK

BU gelişme üzerine kurul uzmanları tutanak hazırlayarak kaçanların isimlerini kayıt tutanaklarından tek tek tespit etti. Yapılacak duyuruya rağmen numune verilmediği taktirde bütün kaçak yalancı pehlivanlar, disiplin kuruluna sevk edilecek ve 4 yıldan başlayan çeşitli cezalara çarptırılacaklar.

GELENEKSEL yağlı güreşlerde doping vakaları hiç bitmiyor. Yağlı güreşçilerin işi, “Bizde kontrol yapmayın” demeye kadar götürdüğü vakaların önüne geçmek için Dopingle Mücadele Komisyonu’nun kontrolleri sıklaştıracağı gelen bilgiler arasında. (Vatan)

Senin için hazırladığımız haberler