Yakın Doğu Üni - Fenerbahçe maçında yüksek gerilim ! Tüm yaşananlar burada

07.05.2017 - 16:14 | Son Güncellenme: 07.05.2017 - 16:14

Yakın Doğu Üni - Fenerbahçe maçında yüksek gerilim ! Tüm yaşananlar burada

Protokol tribününde kargaşa!

Caferağa Spor Salonu'nda oynanan mücadelenin başlamasına kısa bir süre kala Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, beraberindeki yöneticiler Salih Ozan Balaban ve Ali Cenk Başak'la salona geldi. Fenerbahçe Kulübünün eski yöneticisi, Yakın Doğu Üniversitesi Kulübü Başkanı Işık Eyigüngör'ün, misafir takım yöneticilerini karşılaması esnasında protokol tribününde karışıklık yaşandı.

Yaşanan olaylar, protokol tribününden sahaya yansıdı. Fenerbahçe yöneticisi Ali Cenk Başak, sahaya inerek Yakın Doğu Üniversitesi yöneticilerinin bulunduğu bölüme geçmek istedi. Güvenlik görevlilerince zor sakinleştirilen Başak, saha dışına çıkarıldı.

Aziz Yıldırım'dan ilk açıklama!

Aziz Yıldırım olaylardan sonra basın mensuplarına ‘Görüyorsunuz yaptıkları ahlaksızlıkları. Oyuncularımızı ayartıyorlar, bilet istiyoruz bilet vermiyorlar, burayı Beşiktaş taraftarlarıyla dolduruyorlar. Bu maç Fenerbahçe ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında oynanacak maç. Bu Beşiktaşlıların burada ne işi var. Ama bu iş burada bitmeyecek” dedi.

Fenerbahçe'den olay açıklaması!

Fenerbahçe Kulübü, YDÜ basketbol maçı öncesi yaşanan olayların ardından resmi sitesinden açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Kadin Basketbol macinda protokol tribününde zorunlu olmasına ragmen yönetimimize yine yeterli yer verilmedi ve yöneticiler ayakta bekletildi. Zaten Yakindogu yöneticilerinin kontratlı oyuncularımıza teklif yapıldığı önceden biliniyordu. Tribünlere, Asya Kartalları'ndan bir grup getirilmiş, yöneticilerimize ve kulübe hakaretler ve küfürler eden bir grup. Bu nedenle kavga çıkıyor. Daha sonra yöneticilerimiz ve başkan farklı bir yere alınıyor. Şu an için ortam sakin gözüküyor."

"Şikayetçi olacağım"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın tokat attığı Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör, olayla ilgili açıklama yaptı.

CNN Türk'e konuşan Eyigüngör, "Protokol tribününe geldim, onu karşıladım. Aramızda hiçbir şey yokken elimi uzattığımda bir anda yumruk attı. Polis raporlarında da var. Şikayetçi olacağım" açıklamasını yaptı.

Son periyotta bir olay daha!

 
Yakın Doğu Üniversitesi Başkanı Işık Eyigüngör'ün üzerine yürüyen ve yumruk atan Aziz Yıldırım, son periyotta ise bu kez Mahmut Uslu ile birlikte Eyigüngör'ün üzerine doğru yürümeye kalkıştı.
Işık Eyigüngör oturduğu yerden kalkarak salonun üçüncü katına çıktı.

Yakın Doğu Üniversitesi'nin başkanlığını yapan Fenerbahçeli eski yönetici Işık Eyigüngör, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ı protokol tribününde karşılamak için yanına gittiği sırada Yıldırım , Eyigüngör'ün üzerine yürüdü ve yumruk attı. Maçın başlamasına az bir süre kalan yaşanan bu olay nedeniyle mücadele 10 dakika geç başladı. Salonda gergin anlar yaşandı. Spor Şube Polislerinin araya girmesiyle sakinleşen havadan sonra iki başkan ayrı ayrı yerlere oturtuldu.

"Oyuncularımızı ayartıyorlar..."

Aziz Yıldırım olaylardan sonra basın mensuplarına 'Oyuncularımızı ayartıyorlar, maçtan önce 3 oyuncumuza transfer teklifinde bulunuyorlar. Bilet istiyoruz bilet vermiyorlar, burayı Beşiktaş taraftarlarıyla dolduruyorlar' iddiasında bulundu. Oldukça sinirli olan Aziz Yıldırım güçlükle sakinleştirildi ve devre arasında da polislerin yanına giderek yaşananları bir kez daha anlattı.

Yakın Doğu Üniversitesi ile Fenerbahçe takımları arasında oynanan Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off final serisi ilk maçı öncesi protokol tribününde kavga çıktı.

"Şike diyorsan al sana şike..."

Yakın Doğu Üniversitesi'nin asıl adı Basketbou Geliştirenler Derneği. Geçen sene bizdeki yönetici Işık, bir de Hulki diye biri var durmadan mesajlar atıyor telizvyonlara bizleri karalıyor. Geçen sene bizim 250 bin verdiğimiz Olcay'ı 600 bin liraya transfer ettiler. O Amerikalı kızı biz 300-350 bin dolara oynatırken, geçen sene Final Four'dan önce 600 bin dolara anlaştılar ve bu sezon transfer ettiler. Bunlar Fenerbahçe'de yöneticilik yapmış insanlar. Bunları yapabilirsiniz ama bunları; Fenerbahçe'de yöneticilik yaptıysanız gelirsiniz, Fenerbahçe yönetimine sorarsınız. Biz bunları düşünüyoruz, bırakacak mısınız diye sorarsınız. Bunları bitirdik. Bu sezon da Levander, oyun kurucu Ayşe Cora ve bir de Tuğçe'ye tespitli yazılı teklif veriyorlar. Daha biz bunlarla maç yapacağız. Levander bunlara bir fiyat veriyor. Bizim Ozan Bey diyor ki; çok yüksek teklif verdi alamayız. Şike diyorsan al sana şike. Bundan daha büyük bir şey var mı? 3 tane oyuncumuzu transfer tekifi ile kandırıyorlar.

"Fenerbahçe'ye karşı düşmanlık yapıyorlar"

Fenerbahçe'ye karşı düşmanlık yapıyorlar. Bu yetmiyor bugün Beşiktaş-Fenebahçe derbisi var. Tutuyor bize 97 tane bilet veriyorlar. Kavga dövüşle, federasyonu araya sokuyoruz. Resmi yazı yazıyorlar bize, Yakın Doğu Üniversitesi olarak yazıyorlar; o zaman bu ligde şike var. Girne ve Yakın Doğu takımı var bir. Bu da onların takımıysa, sponsor değilse takımsa iki takım aynı ligde. O zaman şike var.

Sonra hakemlerle oynuyorlar. Bugun buraya gelme sebebim oydu. Geçen sefer federasyon başkanı geldi Euro Cup finaline. Federasyon başkanını oturtmadılar buraya. Bunlar böyle kendilerini bir şey sanıyorar. Aziz Yıldırım, mahmut Uslu buraya gelemez diyorlar, geldim gereğini de yaptım. Bundan sonra daha çok şey yapacağım. Bunu da bilsinler.

"Yine geleceğim"

Beşiktaş'ın Asya Kartalları'na vermişler parayı, getirmişler tribünde bağırtıyorlar. Fenerbahçe-Beşiktaş kavgasını mı körüklüyorlar? Onların ne işi var burada? Onların karşıda maçları var gitsinler orada maçlarına. Yakın Doğu ile ne işleri var? Böyle saçma bir şey görmedim. Ondan sonra tokatladı. Daha çok yaparım. Kimseden çekinmem söylüyorum burada. Ayıp denen bir şey var, tahrik ediyorlar bizi. Başkan gelemezmiş buraya diyorlar. Lan ben yıllarımı verdim burada Caferağa'da. Bu salonu Fenerbahçeli yöneticiler yaptı. Biz geçen sene yeni salonu yapınca ayrıldık. 15 sene burada basketbol ve voleybol şampiyonlukları yaşadık. Bize diyor gelemezler. Geldim bak salı günü yine geleceğim.

Senin için hazırladığımız haberler