Sergen Yalçın'dan kendisine tepki gösteren Aboubakar'a cevap

02.03.2021 - 21:19 | Son Güncellenme: 02.03.2021 - 22:39

Son dakika haberleri... Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından Sergen Yalçın neler söyledi? İşte detaylar...

Sergen Yalçın'dan kendisine tepki gösteren Aboubakar'a cevap

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, deplasmanda Yeni Malatyaspor'u 1-0 mağlup etti. Maçın ardından Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın değerlendirmelerde bulundu.

"Biraz daha konsantre olsaydık..."

Sözlerine maçı değerlendirerek başlayan Sergen Yalçın, "Zor bir oyun oldu. Malatyaspor da çok mücadele etti. Kazanmak çok önemli. 3 puan bizim için yeterli Oyun olarak da iyi mücadele ettik. Oyuncular yoruluyor. Pozisyonlarımız da vardı. Biraz daha konsantre olsaydık farkı artırabilirdik ama bugün 1-0'lık skor yeterli." dedi.

Aboubakar'ın tepkisi hakkında ne dedi?

Oyundan alındıktan sonra teknik heyete tepki gösteren Aboubakar hakkında konuşan Sergen Yalçın, "Oyuncular bireysel düşündükleri için tepki verebiliyor. Ghezzal da geçenlerde tepki vermişti. Burada bizim de düşünmemiz gereken 30 tane oyuncu var. Keyfi isteklerine göre kadro yapamayız. Oyunu düşünmek zorundayız. Başlayan ve bitiren 11'ler var. İlk yarıyı beğenmedim. Necip'i çıkardık Mensah'ı koyduk. Başlayan oyun ile biten oyun arasında değişiklik olabilir. Gökhan da girdikten sonra iyi işler yaptı. Oyuncular bireysel düşünüyor ama ben takımı düşünüyorum. Oyuncular bazen böyle tepkiler verebiliyor. Aşırı olmadığı sürece sorun olmaz." ifadelerini kullandı.

"Çok önemli pozisyonlar yakaladık"

Galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu ifade eden Yalçın, “Zor bir deplasmandan 3 puanla dönmek bundan sonraki bakış açışımızı tabi biraz daha farklılaştıracaktır. Öncelikle oyuncularımı tebrik ediyorum iyi mücadele ettiler. Golün öncesinde ilk yarının ilk 20 dakikası, golden sonraki bölümde özellikle Gökhan’ın oyuna girmesinden sonra çok önemli pozisyonlar yakaladık, skoru daha da farklı hale getirebilirdik. Zeminde oyunun ikinci yarısında çok da futbol oynanacak durumda değildi. Buda doğal olarak özellikle rakip ceza sahası içinde pozisyonları canlı hale getirmemize engel oldu” diye konuştu.

"İnşallah oyunumuz bu şekilde devam eder"

Ligde 3 günde bir müsabaka oynadıklarını ve bunun zor olduğunu da ifade eden deneyimli Teknik Direktör Sergen Yalçın, “Bu kolay değil tabii, oyuncularımız yoruluyorlar yeterince dinlendirmeye çalışıyoruz ama fiziki mücadeleye dayalı bir oyun olduğu için gerçekten de onları biraz anlamak gerekiyor. Bugünden itibaren kazanılan 3 puanla yolumuzda emin adımlarla gittiğimizi taraftarlarımız da camiamız da çok net gösterdik. İnşallah oyunumuz bu şekilde devam eder” dedi.

"Birçok bölgede değişken oyuncularla oynuyoruz"

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Yalçın, takım kadrosu ile ilgili sorulan soruya, “Genelde oynayabilecek 20’ye yakın oyuncumuz var şu anda. Şu ana kadar oynanan maçlarda bu oyuncuların hepsini kullandık. Birçok bölgede değişken oyuncularla oynuyoruz, dinlendiriyoruz. Şu ana kadar kendi açımdan şunu söyleyebilirim, bütün oyuncularıma güveniyorum her oyuncumu her maçta kullanabileceğimi çok net şekilde gösterdim” dedi.

"Bugün daha güçlü bir orta saha ile karşılaşmaya çıktık"

Karşılaşmadaki oyuncu değişiklikleri ile ilgili de konuşan Yalçın, “Bugün daha güçlü bir orta saha ile karşılaşmaya çıktık. İlk yarı 0-0 gol olmayınca, bu sefer Necip’i dışarı alıp Mensah’ı oyuna dahil ettik. Adem’i de alabilirdim, Bugün Mensah, bir sonraki maçta Adem’i oynatabilirim, Oğuzhan’ı oynatabilirim, hepsine güveniyorum” ifadelerini kullandı.

"Bu hafta ligin en önemli haftası"

Önlerinde Başakhehir ve Fenerbahçe maçının olduğunu önemli bir haftaya girdiklerini de belirten Sergen Yalçın, “Bizim için değerli bir hafta, ligin en önemli haftası olacak bu hafta. Bu hafta ligin en önemli haftası, kaderimizin belli olacağı, Türkiye Kupasında hedefe çıkabilme, ligde pozisyonumuzun belli olacağı bir hafta. Sonrasında milli haftaya gireceğiz. O aradan sonra kalan bölümü tam kadro oynayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler