Yan yana oynamak istiyorlardı, rakip oldular

14.12.2020 - 17:11 | Son Güncellenme: 14.12.2020 - 17:38

UEFA Şampiyonlar Ligi haberleri... UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu eşleşmesinde Barcelona, Fransız devi Paris Saint-Germain ile karşı karşıya gelecek. Katalan ekibinde sezon sonu takımdan ayrılması beklenen Lionel Messi'nin ismi Fransız devi ile anılıyor. PSG forması giyen Neymar'ın da Barcelona'ya geri dönme isteği herkesçe biliniyor. Bakalım bu dev maçı kim kazanacak, Messi mi Neymar mı? İşte detaylar...

Yan yana oynamak istiyorlardı, rakip oldular

İsa KETHÜDA - AJANSSPOR

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu eşleşmeleri belli oldu. Kurada en dikkat çeken eşleşme ise La Liga ekiplerinden Barcelona ile Fransız devi Paris Saint-Germain arasındaki eşleşme oldu. 

Tarihi maçı Barça kazanmıştı

Bu iki dev takım 2017 yılında UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda yine karşılaşmış, ilk maçı PSG sahasında 4-0 kazanıp Camp Nou'ya büyük avantajla gitmişti.

Ancak Barcelona, rövanş maçında Paris Saint-Germain'i 6-1 mağlup ederek adını bir üst tura yazdıran taraf olmuştu. Şu an PSG'de forma giyen Neymar da, Barcelona formasıyla Fransız ekibine 1 gol atma başarısı göstermişti. Bu nedenle bu maç hem Messi için hem de Neymar için büyük önem arz ediyor. 

Neymar sakatlandı

PSG'de Neymar şoku yaşanıyor... 

Paris Saint-Germain'in ligde Lyon'a sahasında 1-0 yenildiği maçta Neymar ciddi bir sakatlık geçirdi. Kulüpten yapılan açıklamada, ayak bileği burkulan oyuncunun durumunun beklenildiği kadar kötü olmadığı ve yapılacak tetkikler sonucunda belli olacağı belirtildi. 

Geri dönmek istemişti

Bilindiği üzere Fransız devinde forma giyen eski Barça oyuncusu, geçen sezon başında Katalan devine transfer olmak istediğini söylemiş ancak oyuncunun yüksek maliyeti nedeniyle transfer gerçekleşmemişti. Brezilyalı yıldız Fransız taraftarlardan ciddi tepki alsa da sezonu 19 gol ve 22 asist ile tamamlayıp taraftarların gönlünü almıştı. 

"En çok istediğim şey Messi ile yeniden birlikte oynamak"

Neymar, Messi ile berabere oynamak istediğini dile getirdi...

28 yaşındaki süperstar, geçtiğmiz günlerde Manchester United ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçından sonra yaptığı bir açıklamada, "En çok istediğim şey Messi ile yeniden birlikte oynamak. İsterse onu benim yerime oynatalım. Seneye kesin birlikte oynamak zorundayız" ifadelerini kullanmıştı. 

Birlikte forma giymişti

Barcelona'da sıkıntılı günler geçiren ve sezon sonu takımdan ayrılması beklenen Arjantinli yıldız Lionel Messi'nin de ismi uzun süredir PSG ile anılıyor. Messi, Fransız ekibine transfer olması durumunda Neymar ile yeniden bir araya gelecek. 

Neymar, 2013-2017 yılları arasında Barcelona'da forma giymiş ve çıktığı 186 maçta 105 gol, 76 asist ile oynamıştı. 

"Messi hala Barcelona'nın oyuncusu, buna saygı duymalıyız"

Hatta PSG sportif direktörü Leonardo, PSG'nin Montpellier'i 3-1 yendiği maç sonrası, "O hala Barcelona'nın oyuncusu, buna saygı duymalıyız. Kendi oyuncularımızla ilgili iddialar çıkmasından hoşlanmıyoruz. Bu yüzden biz de başka takım oyuncuları hakkında konuşmuyoruz" açıklamasını yaptı.

Şampiyonlar Ligi Son 16 turu programı:

16 Şubat Salı

  • Barcelona - PSG

10 Mart Çarşamba

  • PSG - Barcelona

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler