Yanal 3. finalden de eli boş döndü!

18.05.2021 - 23:22 | Son Güncellenme: 19.05.2021 - 01:05

Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, 30 yıllık kariyerinde 3 kez kupa finallerini değerlendiremedi. İşte detaylar...

Yanal 3. finalden de eli boş döndü!

AJANSSPOR - HABER

2021 Ziraat Türkiye Kupası finalinde Antalyaspor, Beşiktaş'a 2-0 mağlup oldu. Sergen Yalçın'ın öğrencileri, Ersun Yanal'ın takımının "fişini" ilk yarıda çekti. Maçın başında flaş gol yiyen Antalya, bu golden sadece 27 dakika sonra kalesinde bir gol daha gördü. 90 dakikalık karşılaşmanın kaderi, bir bakıma ilk 30 dakikada belli oldu. Bu sonuçla beraber, Ersun Yanal bir kez daha finalde başarıya ulaşamadı. 

"3 kez final heyecanı yaşadı..."

1990 yılından beri çeşitli kulüplerde yardımcı antrenörlük ve teknik direktörlük yapan Ersun Yanal, 30 yıllık teknik direktörlük kariyerinde 3 kez Türkiye Kupası finali heyecanı yaşadı. İlk kez 2003 yılında Gençlerbirliği takımıyla final heyecanı yaşayan Yanal, o yıl Trabzon'a mağlup olup kupayı rakibine kaptırmıştı. Trabzonspor, o yıl Ankara ekibini 3-1 mağlup ederek kupaya uzanmıştı. 

 

Bu mağlubiyetten sadece 1 yıl sonra, 2004 Türkiye Kupası finaline Gençlerbirliği ekibiyle ulaşan Yanal, yine finalde Trabzon'la karşılaşmış, bu kez daha acı bir son yaşamıştı. Trabzonspor, Antalya'yı 4-0 mağlup ederek bir kez daha kupayı kazanmış; Ersun Yanal 2 yıl arayla 2 kez Türkiye Kupası'ndan olmuştu. 

Son bozgunu bu gece yaşadı

59 yaşındaki antrenör, 17 yıl sonra bir kez daha Türkiye Kupası'nda finale kalma heyecanı yaşadı. Ancak bu kez Gençlerbirliği ile değil; Antalyaspor'la. Akdeniz ekibiyle sezon boyunca 1.32 maç başı puan ortalamasını yakalayan teknik direktör, finalde ligi şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş'a 2-0 mağlup oldu ve yine kupayı kazanamadı. 

Ersun Yanal, kariyerindeki en büyük başarıyı 2013-14 sezonunda Fenerbahçe ile yakalamış; sezonu şampiyon tamamlayarak kariyerine ilk lig kupasını eklemişti.

İlgini Çekebilir
Ersun Yanal, "Yakaladıklarımızı atsak..."
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler