Yanal: "İyi ki böyle bir isme sahibim"

12.11.2019 - 12:41 | Son Güncellenme: 12.11.2019 - 09:53

Yanal: "İyi ki böyle bir isme sahibim"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, büyük uğraşlar sonucu transfer edilen Luiz Gustavo'dan çok memnun. Brezilyalı oyuncu, Yanal'ın orta sahadaki en büyük kozu oldu.

Kanarya'nın yoğun uğraşlarla Marsilya'dan kadrosuna kattığı Luiz Gustavo, performansıyla Sarı-Lacivertli taraftarların beğenisini kazandı.

 

Kasımpaşa maçında tam 12.6 kilometre koşan Gustavo, orta sahanın emniyeti oldu.  

 

Oyunu çift yönlü oynayan Gustavo'nun koşu ortalaması ise 12,2.

 

Yanal'ın vazgeçilmezi olan Gustavo, maç başına 5 top kapma, 4 ikili mücadele kazanma ve 4 pas arasıyla oynuyor.

 

Hem savunma hem hücum kurgusunda Fenerbahçe'nin anahtar ismi olan Luiz Gustavo, aynı zamanda Kruse ve Emre Belözoğlu ile birlikte takıma liderlik ediyor. 

 

Teknik ekip, ‘İyi ki var, iyi ki böyle bir profesyonele ve oyuncuya sahibiz’ yorumunu yapıyor. Ersun Yanal, öğrencisiyle her konuşmasından kendisine olan güveninden katkısından söz ediyor. Ersun Yanal’ın en fazla istediği oyuncuların başında gelen Brezilyalı, kısa sürede tam isabet olarak kayıtlara geçti.

 

Luiz Gustavo ile ilgili en bariz gösterge, fiziksel gücünün yüksek olması. Teknik heyetin de ilk günden itibaren dikkat ettiği konu Brezilyalı futbolcunun hem antrenman temposunda hem de maç ritmindeki yüksek güç oldu.

Gustavo’nun ilk andan son dakikaya kadar sürekli maçın içinde kalabilmesi de fiziksel gücünün yanından mental kuvvetinin de göstergesi oldu. Sorumluluk almaktan çekinmeyen Brezilyalı oyuncu, Ersun Yanal’a da bu özellikleriyle yardım ediyor. (Skorer)

Senin için hazırladığımız haberler