Yanal maça çıkarsa ceza gelir mi?

03.03.2020 - 14:59 | Son Güncellenme: 03.03.2020 - 12:04

Yanal maça çıkarsa ceza gelir mi?

Fenerbahçe’de teknik direktör Ersun Yanal ile yolların ayrılması futbolun doğasında var. Ancak tecrübeli teknik adamın sözleşmesinin feshedilmesine rağmen Ziraat Türkiye kupasında Trabzonspor karşısında yer alacak olması akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Ersun Yanal’ın sözleşmesi feshedilmesine karşın takımın başında sahaya çıkmasının hukuki bir engeli var mı ? Fenerbahçe ceza tehlikesi ile karşı karşıya kalır mı?

Tecrübeli teknik adam ile Fenerbahçe’nin yollarının ayrıldığı KAP’a bildirilmişti. TFF’nin teknik adamlar ile ilgili hükümlerinde Fenerbahçe’nin ceza ile karşı karşıya kalabilmesi için Türk futbolunun patronuna açıklama yapılması gerekiyordu.

Ancak Fenerbahçe yönetimi TFF’ye açıklama yapmadığı için herhangi bir ceza tehlikesi ile karşı karşı değil.

TFF'nin hükümlerinde VI. SÖZLEŞMENİN SONA ERMESİ ve SONUÇLARI MADDE 17 - KARŞILIKLI SONA ERDİRME”  Karşılıklı sona erdirmenin kayıtlara işlenebilmesi için buna ilişkin sözleşmenin TFF’ye ibrazı zorunludur.”  ifadesi Ersun Yanal’ın takımının başında olmasına engel bir durumun olmadığını gösteriyor.

Bu konuda sosyal medya üzerinden bazı tartışmalar yaşansa da TFF’nin ilgili maddesinde yer alan hükmü ile yaşanan belirsizlik netlik kazanmış oldu.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

 

Senin için hazırladığımız haberler